Ghiţă, eroul lui Gică

luni, 27 mai 2019, 01:43
2 MIN
 Ghiţă, eroul lui Gică

 

 Viitorul a învins Astra după prelungiri cu 2-1 în finala Cupei României. Fundaşul Virgil Ghiţă a înscris golul egalizator şi s-a opus egalării Astrei, printr-o intervenţie acrobatică

Formaţia FC Viitorul a câştigat Cupa României, sâmbătă seară, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, învingând în finală echipa Astra Giurgiu, cu scorul de 2-1, după prelungiri. FC Viitorul a jucat în premieră finala Cupei României, iar pentru Astra a fost a treia finală. Meciul a fost dominat da capo al fine de jucătorii lui Gheorghe  Hagi, însă, împotriva cursului jocului, Astra a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, executată cu măiestrie de Denis Alibec, la care portarul Cojocaru a fost simplu spectator, ceea ce l-a deteminat de Hagi să ia o decizie puţin obişnuită, să-l schimbe pe Cojocaru la pauză cu Tordai.După pauză, Astra a trecut la păstrarea rezultatului, spre final chiar la antijoc. În min. 76, fundaşul Ghiţă a egalat cu o lovitură de cap bine ţintită la un corner executat de Ianis Hagi, iar “astralii” au rămas în inferioritate numerică din min. 81, când Romario Pires a primit al doilea cartonaş galben. Mai mult decât atât, în prelungiri, Astra lui Costel Enache l-a pierdut şi pe Alibec, accidentat, astfel că echipa din Giurgiu a “intensificat” antijocul în speranţa unei minuni la lovituri de departajare. Însă Eric (introdus de Gică Hagi alături de Ianis) a adus victoria meritată a Viitorului, tot la o fază simplă: şut de la 9 metri, în min. 106, dintr-o pasă a lui Calcan. După nouă minute, fundaşul Viitorului, Virgil Ghiţă, a devenit eroul partidei, scoţând acrobatic de pe linia porţii o minge şutată de Julien Begue, portarul fiind depăşit.

Astfel, Viitorul câştigă în premieră Cupa României şi va fi singura echipă care va juca direct în turul II preliminar al Ligii Europa. În rest, CFR Cluj (Liga Campionilor), FCSB şi CSU Craiova (Liga Europa) vor juca încă din turul I, la începutul lunii iulie.

 

Comentarii