Girafele ar putea fi incluse în categoria speciilor pe cale de dispariție

vineri, 23 august 2019, 07:38
1 MIN
 Girafele ar putea fi incluse în categoria speciilor pe cale de dispariție

Mai multe națiuni au inițiat o acțiune pentru protejarea girafelor ca specie aflată în pericol de extincție, pentru prima dată, atrăgând laude din partea grupurilor de conservare și dezaprobarea unor țări africane.

Votul de joi al CITES, un comitet cheie în acest sens, în cadrul conferinței World Wildlife Conference, reprezintă primul pas pentru aprobarea noilor măsuri, care urmează să fie decise săptămâna viitoare. Planul presupune reglementarea comerțului mondial care include componente ale corpului de girafă, fiind vorba aproape despre o interdicție totală a acestuia. Măsurile au trecut cu 106 de voturi pentru, 21 împotrivă și 7 abțineri.

"Atât de mulți oameni sunt familiari cu girafele încât au impresia că sunt peste tot", a declarat Susan Lieberman, vicepreședinte în cadrul Wildlife Conservation Society. "Și în Africa de Sud populația poate o duce bine, dar girafele sunt într-un pericol grav de extincție".

Cu toate acestea, nu toate țările africane susțin mișcarea.

"Nu vedem niciun motiv să susținem această decizie, deoarece Tanzania are o populație de girafe stabilă și în creștere", a declarat Maurus Msuha directorul departamentului pentru fauna sălbatică din cadrul Ministerului pentru resurse naturale și turism.

hotnews.ro

Comentarii