Goana după transferuri

miercuri, 05 ianuarie 2022, 02:43
2 MIN
 Goana după transferuri

Poli nu a concretizat nicio mutare până acum.

După cum v-am informat, Politehnica Iaşi a stabilit luna trecută trei principale ţinte ale campaniei de transferări: mijlocaşul ofensiv Arni Vilhjalmsson (28 ani, Breidablik Kopavogur, Islanda I), care poate juca şi atacant, mijlocaşul de bandă Şaim Tudor (24 ani, Petrolul Ploieşti) şi un atacant din Liechtenstein, Yanik Frick (24 ani, Pont Donnaz Hone Arnad Evancon, Italia, Serie D). Cum până ieri Şaim şi Arni nu au dat un răspuns concret, existând doar certitudinea faptului că Frick va fi prezent la reunirea echipei, internaţionalul amintit fiind deja în Iaşi, alături de prietena lui, Poli a început să activeze şi variantele de rezervă avute în vedere. Astfel, în locul lui Şaim, ieşenii intenţionează să-l aducă pe Andreas Mihaiu – FOTO =  (24 ani), la care Dinamo Bucureşti vrea să renunţe, iar varianta de avarie pentru Arni este un ghanez, Geoffrey Acheampong.

Născut la Slatina, Mihaiu a mai fost împrumutat de Dinamo la Turris Oltul Turnu Măgurele şi Chindia Târgovişte. Acheampong are 25 de ani şi a jucat până acum la Santa Barbara Gauchos (SUA), Bastia (Franţa), Tiburones Rojos de Veracruz (Mexic), LA Galaxy II (SUA), Kajaani (Finlanda), Elmina Sharks (Ghana) şi, din 15 iulie 2021 până la finalul anului trecut, la Rovaniemen Palloseura, în liga a doua finlandeză.

Totodată, pentru acoperirea postului de jucător născut în 2003, Poli a discutat cu Dinamo pentru a-l împrumuta pe Ionuţ Amzar, jucător de bandă stângă.

În vizorul Iaşului a mai fost şi mijlocaşul Armando Vajushi (31 ani), trecut pe la naţionala Albaniei, însă achiziţionarea jucătorului de la Petrolul Ploieşti a picat. Discuţii au mai fost şi cu doi jucători de la Astra Giurgiu, mijlocaşi Dragoş Gheorghe (23 ani) şi Gabriel Şerban (22 ani), însă giurgiuvenii au solicitat preţuri pe care Iaşul nu şi le poate permite. Politehnica mai are o listă secundară, lungă, la care se va apela în cazul în care ţintele actuale nu vor putea fi atinse, ieşenii luând în calcul şi apariţia unor surprize în perioada de transferări care urmează.

Comentarii