Grupul liberalilor democraţi din CJ a crescut de la trei la cinci membri

miercuri, 28 martie 2018, 01:49
1 MIN
 Grupul liberalilor democraţi din CJ a crescut de la trei la cinci membri

Cei doi consilieri judeţeni ai UNPR au înclinat balanţa la şedinţa de ieri a CJ. Votul lor alături de consilierii PNL şi PMP a dus la respingerea a trei proiecte de patrimoniu şi a unuia care viza activităţi sportive pentru copii. De altfel, Mircea Manolache, liderul UNPR Iaşi, s-a arătat foarte pornit împotriva preşedintelui CJ, Maricel Popa.

El a contestat până şi nominalizarea acestuia la o reuniune culturală în capitala Albaniei în calitate de preşedinte al CJ. „Poate până la 20 aprilie n-o să mai fie preşedinte. De ce să fie trecut şi numele?”, a întrebat Manolache. Până la urmă, i s-a precizat că, dacă Maricel Popa nu va putea să meargă la Tirana, nu va merge nimeni.

Mircea Manolache a mers mai departe, afirmând că „noi, cei doi consilieri ai UNPR, aderăm la grupul ALDE”. El a adăugat că cere permisiunea celor trei consilieri ai ALDE, „dacă ne doresc în grupul lor”. Victor Chirilă, vicepreşedinte al CJ şi lider al grupului de consilieri ALDE, i-a mulţumit pentru aprecieri.

„Eu mă aşteptam azi, în zi de unire, ca Partidul Naţional Liberal să facă această declaraţie, întrucât unirea cu ALDE european ar fi mai normală”, a declarat Chirilă. Romeo Vatră, liderul grupului de consilieri liberali, i-a reamintit vicelui că a fost membru al PNL şi că, poate, doreşte reunirea cu partidul din care a făcut parte.

Comentarii