Grupuri de suport organizate pentru pacienţii care suferă de depresie cronică. Opt întâlniri pe săptămână

marți, 23 august 2022, 19:11
1 MIN
 Grupuri de suport organizate pentru pacienţii care suferă de depresie cronică. Opt întâlniri pe săptămână

Pacienţii cronici care suferă de depresie vor avea oportunitatea de a participa la unul dintre cele cinci grupuri de suport, atât online, cât şi fizic, organizate de către Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC).

 În contextul diminuării numărului de infectări cu COVID-19, aceştia au decis reluarea programului dedicat grupurilor de suport pentru pacienţii cronici cu depresie, care se vor desfăşura atât online, cât şi fizic. Primul grup ca fi organizat online, de la 1 septembrie, fiind coordonat de psihologul Cătălina Constantin, preşedintele Asociaţiei de Sprijin a Persoanelor afectate de Tuberculoză Multidrog Rezistentă.

Grupul va avea 8 întâlniri săptămânale online cu maximum 20 de participanţi. „Vom valida participarea în ordinea înscrierilor. În momentul în care trecem de numărul de 20 de participanţi, vom închide grupul şi acele persoane vor fi înscrise pentru următorul grup. Prioritate au persoanele care nu au mai participat la un grup de suport organizat de COPAC. În 2022 am organizat mai multe grupuri de suport pentru pacienţii cronici cu diverse afecţiuni, precum şi un grup de suport pentru pacientele cu cancer de sân”, au transmis reprezentanţii coaliţiei.

 

Comentarii