Declaratie de presa

Guvernul Ciucă a avut un singur obiectiv: să păstreze în România sfidarea, nesimțirea și privilegiul. Mai mulți bani pentru ei, mai puțini pentru români! (P)

marți, 30 mai 2023, 08:03
3 MIN
 Guvernul Ciucă a avut un singur obiectiv: să păstreze în România sfidarea, nesimțirea și privilegiul. Mai mulți bani pentru ei, mai puțini pentru români! (P)

USR a făcut bilanțul cabinetului de miniștri condus de Nicolae Ciucă,  înainte de producerea rocadei. Guvernarea PSD-PNL nu ar fi fost posibilă fără președintele Iohannis, cel care a adus PSD la guvernare, cel care a distrus PNL și l-a făcut o remorcă la PSD, cel care a oprit modernizarea României, cel care a eșuat în mod catastrofal în proiectul «România Educată».  Venirea la putere a guvernului PSD-PNL a fost începutul uneia din cele mai mari expansiuni ale sectorului public din istoria recentă. Doar în primul an de guvernare sectorul public a adăugat peste 30.000 de noi angajați, iar cheltuielile cu achiziții cu bunuri și servicii au explodat.

În urma guvernării PSD-PNL rămân cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani – inflație de 20% la alimente – dublarea ratelor românilor, o gaură la bugetul de stat de cel puțin 30 de miliarde de lei, o economie frânată, un curs euro care nu se oprește din creștere.În plan extern, guvernarea PSD-PNL se poate lăuda cu cea mai mare ratare din ultimii 20 de ani: ratarea aderării la spațiul Schengen.

În 2020 românii au votat partidele de dreapta pentru a guverna țara la nivel local și central. PNL le-a trădat votul de două ori. Prima dată, când a scos USR de la guvernare la ambiția lui Cîțu, un fost premier pierdut în anonimat. Trădarea absolută a fost posibilă cu girul lui Iohannis care a adus PSD la putere, împreună cu PNL.
Practic, în doar 8 luni de zile PNL a șters podeaua cu voturile românilor iar acum țara se află la marginea prăpastiei, din cauza unor jocuri politice perfide. USL a renăscut și a devenit călăul României.
Cel mai probabil, Premierul Ciucă va rămâne în istorie cu eticheta de cel mai slab premier al României moderne, singura lui realizare fiind aceea de a pleca din acest mandat cu pensia specială de 18.000 de lei intactă!
, afirmă Monica Berescu, deputată USR de Iași.

Cifrele economice ale acestei guvernări sunt dezastruoase și ele au impact direct în buzunarul oamenilor. De aceea avem profesori în stradă astăzi, de aceea se pregătesc să iasă și alte categorii profesionale. Există o nemulțumire colosală în societatea românească: aproape 4 din 5 români cred că România merge într-o direcție greșită și s-au săturat de această guvernare.  

Premierul Ciucă conduce un guvern al proiectelor ratate: zero spitale regionale în construcție,   zero reforme administrative și niciun progres pe marile proiecte de infrastructură. Domeniile cheie precum educația și sănătatea sunt sufocate de interesele politice în timp ce copiii românilor învață în școli care erau moderne pe vremea bunicilor, nu în secolul 21 iar în majoritatea spitalelor din România continuă să se primească șpagă pentru orice act medical. 

Cazul podului peste Dunăre de la Brăila este subiect de bancuri în toată lumea. Constructorul ridică un pod spectaculos dar care nu poate fi dat în folosință fiindcă Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, nu e în stare să asfalteze drumurile de acces către pod. Un alt exemplu este ION, care se dorea a fi un proiect de inteligență artificială dar care era de fapt un simulacru, o oglindă vorbitoare cu mesaje înregistrate ca la un robot telefonic. 

Eșecul guvernării PSD-PNL se vede cu ochiul liber în orice domeniu din societate; indiferent că vorbim de educație, sănătate sau infrastructură. Nu există nicio realizare a guvernului Ciucă, absolut niciuna. Tot ce au reușit să facă PSD și PNL a fost să declanșeze proteste. 

Guvernarea dezastruoasă PSD-PNL împinge România în sezonul grevelor.

Comentarii