Declaraţie politică în Senatul României

Habarnistul Câciu trebuie demis azi! (P)

luni, 30 mai 2022, 12:06
2 MIN
 Habarnistul Câciu trebuie demis azi! (P)

Groaznic viitor are țara în care ministrul Finanțelor nu se pricepe la finanțe și nu știe cum funcționează economia. Tristă oaste este actualul guvern condus de președintele Partidului Național Liberal – insist pe liberal, care nu înțelege și nu apreciază mediul privat, furnizor de dezvoltare și bunăstare în toată lumea democratică. 

„Abordarea că mediul privat ține în spate doi bugetari sau trei bugetari și nu știu câți pensionari este total incorectă. Din perspectiva contribuțiilor de asigurări sociale, o să observați că 32% din volumul contribuțiilor de asigurări sociale de stat, adică banii pentru pensii, sunt realizate de bugetari”. Aceasta este aberanta, din punct de vedere economic, și jignitoarea, din punct de vedere politic, declarație a pesedistului Adrian Câciu, chipurile ministru al Finanțelor.

După mintea lui Câciu, dacă iei 10 lei din buzunarul din stânga și îi pui în buzunarul din dreapta poți să te lauzi că ai 20 de lei. Cam atât pricepe cel care a ajuns accidental ministru din domeniul pe care, teoretic, ar trebui să îl coordoneze. 

Dacă Nicolae Ciucă chiar ar avea onoare de general, ar trebui să îl zboare din post pe Adrian Câciu. Ce făcea fostul șef de stat major dacă un subordonat de al său ar fi spus în gura mare că, spre exemplu, Armata Română are în stoc doar gloanțe oarbe și artificii în loc obuze, un adevăr similar cu declarația lui Câciu despre faptul că mediul privat ar fi sprijinit de bugetari?

Solicit ferm demiterea sau demisia acestui habarnist care stă pe scaunul de ministru al Finanțelor, dar nici el nu știe pentru ce.

Marius BODEA
Senator USR de Iaşi

Comentarii