Haina unui militar care s-a urcat beat la volan, salvată de judecători

Un ieşean în uniformă care s-a urcat băut bine la volan şi a provocat un accident a scăpat uşor la proces.

luni, 30 decembrie 2019, 02:50
1 MIN
 Haina unui militar care s-a urcat beat la volan, salvată de judecători

Tribunalul Militar Iaşi a admis recent un acord de recunoaştere a vinovăţiei semnat între procurori şi un plutonier adjunct din Iaşi. Florin Heros a recunoscut că s-a urcat beat la volan şi a beneficiat astfel de clemenţa anchetatorilor, care au stabilit o pedeapsă de 1 an şi 8 luni de închisoare, însă cu amânarea pedepsei. 

Asta înseamnă că pedeapsa se activează doar în caz de recidivă, altminteri, condamnarea e mai degrabă simbolică. Florin Heros a comis fapta pe 23 august 2019, la orele după-amiezii, atunci când, în timp ce era în afara serviciului, s-a urcat la volanul unei maşini, deşi băuse înainte. La un moment dat, a comis un accident soldat cu daune materiale.

„La testarea cu etilotestul la ora 17.47 a prezentat 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la IML Iaşi, unde i-au fost prelevate două mostre de sânge, prima la ora 18.22 şi a doua la ora 19.22, pentru ca în urma determinării alcoolemiei să se stabilească de către experţii IML Iaşi, potrivit Buletinului de Analiză Toxicologică nr. 2984/A/2.09.2019, la prima mostră o alcoolemie de 1,75 g la mie alcool pur în sânge, iar la a doua mostră 1,60 g la mie alcool pur în sânge“, se arată în motivarea sentinţei. Amânarea pedepsei lui Heros înseamnă că acesta poate să îşi continue activitatea în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. 

Comentarii