Iată noul SUV electric BMW iX

joi, 12 noiembrie 2020, 09:16
2 MIN
 Iată noul SUV electric BMW iX

Modelul va avea o motorizare de 500 CP, autonomie de 600 km și va deveni disponibil din toamna anului viitor. Publicația thisismoney.co.uk apreciază că va costa peste 95.000 euro!

Cu un an înainte de  la lansarea sa pe piaţă, BMW Group a publicat primel imagini cu viitorul SUV electric BMW iX. Noul model va avea o motorizare de 500 CP, sprintul de la 0 la 100 km/h realizându-se în doar 5 secunde. Autonomia este impresionantă – 600 de kilometri. Noua tehnologie de încărcare a BMW iX permite încărcarea rapidă DC de până la 200 kW. În acest fel, bateria poate fi încărcată de la 10% la 80% din capacitatea sa maximă în mai puţin de 40 de minute. În plus, în doar 10 minute de încărcare autonomia creşte cu peste 120 de kilometri. De asemenea, sunt necesare 11 ore pentru a încărca bateria de la 0 la 100% la 11 kW la Wallbox.

Noul BMW iX va fi produs pe o structură tip Carbon Cage combinată cu aluminiu și cu panouri de caroserie din material termoplastic, rezultatul fiind o greutate redusă și o rigiditate excelentă.

Grila față are un strat suplimentar de poliuretan cu efect de „autovindecare” – dispar  zgârieturile minore, în 24 de ore, la temperatura camerei sau în cinci minute la o sursă de aer cald.

"Prin tehnologia de la BMW iX stabilim noi standarde industriei. iX are mai multă putere de calcul pentru procesarea datelor şi o tehnologie a senzorilor mai puternică decât cele mai noi automobile din gama noastră actuală, are capacitate 5G, i se vor oferi funcţii de condus autonom şi de parcare noi şi îmbunătăţite şi utilizează cea de-a cincea generaţie foarte performantă a sistemului nostru de propulsie electrică", afirmă Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru dezvoltare.

BMW iX va intra în producţie la uzina BMW din Dingolfing din a doua jumătate a anului 2021.

 

Comentarii