Ieşean amendat pentru că își ţinea lângă bloc autoturismul avariat

sâmbătă, 28 iulie 2018, 01:56
1 MIN
 Ieşean amendat pentru că își ţinea lângă bloc autoturismul avariat

Valoarea tuturor amenzilor date de inspectorii Primăriei în prima jumătate a lunii a ajuns la 65.000 de lei.

Inspectorii Primăriei au acordat zeci de amenzi în prima jumătate a lunii iulie. Potrivit unui raport, au fost întocmite 70 de procese-verbale de contravenţie, iar valoarea amenzilor s-a rdicat la peste 65.000 lei.

Cele mai multe, 50 la număr, le-au încasat comercianţii care şi-au expus mărfurile în afara spaţiilor de vânzare, sancţiunile totale fiind de 26.500 lei.

Alte 13 amenzi au fost date agenţilor economici pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare, neres­pectarea obiectului de activitate sau lipsa vizei autorizaţiei.

În acelaşi timp, patru firme au de plată, în total, 5.700 lei la bugetul local după ce nu au putut face dovada că utilizează domeniul public în baza unor contracte de folosinţă.

Celelalte trei sancţiuni au vizat situaţii în care nu au fost respectate somaţii privind salubrizarea unui teren, ridicarea unui autoturism abandonat şi refacerea domeniului public afectat de intervenţia la reţeaua de gaz.

Totodată, inspectorii municipalităţii au trimis alte aproape 40 de somaţii unor operatori economici pentru abateri asemănătoare celor menţionate mai sus, urmând ca, în cazul în care nu vor fi îndreptate situaţiile, să fie amendaţi în perioada ur­mătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii