IBCV cumpără aparatură specifică în valoare de 13,5 milioane de lei

Impresionantă achiziţie de aparatură medicală la Institutul Inimii din Copou

vineri, 24 septembrie 2021, 01:56
1 MIN
 Impresionantă achiziţie de aparatură medicală la Institutul Inimii din Copou

Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I. M. Georgescu“ (IBCV) Iaşi achiziţionează aparatură medicală pentru asigurarea condiţiilor de redeschidere în urma incendiului care a avut loc în luna aprilie 2018. Este vorba de o licitaţie lansată pentru semnarea unui contract cadru pe următorii 2 ani, pentru a putea achiziţiona mai multe echipamente medicale performante.

Spre exemplu, unitatea medicală vrea să achiziţioneze un ecocardiograf ultraperformant cu opt sonde, cu o valoare estimată de peste 1 milion de euro, aproximativ 5,4 milioane de lei, fără TVA. Un alt ecograf performant cu aplicaţii cardiovasculare ar urma să coste circa 3,8 milioane de lei, în timp ce un ecograf portabil multidisciplinar are costuri de 2,65 milioane de lei. În total, spitalul îşi propune să cheltuiască maximum 13,6 milioane de lei, în special destinaţi aparaturilor medicale menţionate anterior.

Pe lângă acestea, pe lista de achiziţii de la IBCV se mai numără şi un electrocardiograf 12 canale, cu valoarea estimată la 265.000 de lei, analizor de gaze sanguine, 546.000 de lei, un alt tip de analizor de gaze sanguine – 108.000 de lei, echipament automat de coagulare tip POC – 416.942 de lei, cât şi un aparat mobil pentru managementul heparinoterapiei, monitorizarea coagulării, şi a altor parametri necesari pe timpul circulaţiei extracorporeale – 436.600 de lei.

Achiziţia a fost împărţită în opt loturi, ofertele pot fi depuse până la data de 20 octombrie, atunci când vor fi şi deschise ofertele în SEAP.

Comentarii