În căutarea unui atacant

joi, 18 ianuarie 2018, 02:43
2 MIN

Trei propuneri au ajuns pe masa CSM Politehnica. Astăzi, un nou meci amical, adversară fiind FC Rostov

 

Dacă în poartă, apărare şi, în special, la mijloc, CSM Politehnica Iaşi este foarte bine acoperită, atacul rămâne, la fel ca în tur, marea problemă a grupării ieşene. În afara lui Andrei Cristea, care nu se simte bine în postura de atacant împins, cum a fost folosit în repetate rânduri, ci de vârf doi, antrenorul Flavius Stoican nu are nicio variantă de meserie la dispoziţie. Iaşul nu va mai conta pe Salim Cisse, care, deşi nu a confirmat, l-a ajutat pe Cristea în meciurile din finalul sezonului de toamnă în care a fost folosit. Jucătorul din Guinea nu a ajuns nici ieri în cantonamentul din Antalya, unde Iaşul se află în cantonament, neprimind încă viză de Turcia, aşa că moldovenii vor renunţa la el. Drept urmare, CSM a intensificat tratativele de achiziţionare a unui atacant de careu, pe masa conducătorilor clubului apărând trei propuneri: spaniolul Sergi Arimany Pruenca, polonezul Lukasz Sekulski şi bosniacul Admir Catovic (care are, însă, acelaşi profil cu Andrei Cristea).

Arimany Pruenca (28 de ani), care are 1,89 metri, joacă la echipa finlandeză Seinajoen Jalkapallokerho, după ce a bifat prezenţe la mai multe cluburi din ligile inferioare spaniole (Llagostera, Olot, Formentera, La Jonquera, Palamos, Leioa), la Kapfenberger (Austria) şi Energie Cottbus (Germania).  Sekulski (27 ani, 1,87 metri) a jucat numai în ţara natală, la Wisla Plock, Rakow, Stal Stalowa Wola, Jagiellonia Bialystok, Korona Kielce şi Piast Gliwice.

Catovic (30 ani), ultima dată la clubul suedez Frej, a mai fost legitimat la grupări din Suedia (AIK, Vasby, Syrianska, Assyriska, Degerfors), Finlanda (Kuopion şi Vaasan Palloseura), Danemarca (Fredericia), Bahrain (Muharraq) şi Rusia (Himki).

Altfel, astăzi, de la ora 16, CSM va juca al doilea amical al anului, adversar fiind FC Rostov (Rusia), formaţie clasată pe locul X în primul eşalon, care conţine 16 echipe. Echipa rusă a jucat în grupele Ligii  Campionilor (2015-2016) şi Ligii Europa (2016-2017) şi este antrenată în prezent de fostul internaţional Valeri Karpin. În prima partidă de verificare a anului, ieşenii au trecut cu 2-1 de FK Olmaliq. 

Comentarii