În graţiile cui era madama prinsă cu raţa-n gură şi pe cine mai avea de clienţi?

sâmbătă, 11 februarie 2023, 02:50
4 MIN
 În graţiile cui era madama prinsă cu raţa-n gură şi pe cine mai avea de clienţi?

Dacă tot par a fi flagrantele fierbinţi la modă perioada asta aşa geroasă, haideţi să vă spunem şi noi aicea, pe astăzi, uichend fiind, una ceva mai de destindere. 

Tot în legătură cu flagrantul săptămânii, evident. Ne spune amicul Archibald Tănase că madama aia prinsă deunăzi cu raţa în gură (sau în poşetă mai bine spus, în fine) avea o faimă tare faină şi pe vremea când era aici în târg, pe un post similar, de unde de altfel s-a transferat după audierile din dosarul DIICOT al imobiliarilor, alături de dom’ premare.

Ei bine, zice amicul Archie că, pe când lucra aicea pe centru, madama era aia la care se ducea tătă lumea ce voia o autorizaţie mai repede, peste rând, căci ea era aia ce rânduia actele la avansat în comiţii. Iar unele surse ale amicului Archie spun că inclusiv dom’ premare, când cineva apela la el că vrea mai repede, tot la madamă se ducea şi o ruga să ia dosarul mai de la fund şi să-l urce sus pe teanc.

Se lăţeşte dosarul de la DNA al năzdrăvăniilor imobiliare din târg. Iată ultimii clienţi!

Pentru că tot veni vorba de autorizări de prin târg, iacătă pe azi şi niscai noutăţi livrate pe sub mână despre dosarul de la DNA al construcţiilor ilegale girate de la palatul cel roznovan. Sursele noastre zic că s-ar mai fi ridicat de la palat încă un rând de acte, de-acuma ajungându-se cam la un cărucior ca de Kaufland plin cu docomente, iar dosarul se tot lăţeşte.

Iar, mai nou, aicea ar fi intrat un ţaigher local imobiliar amic cu lumea bună de la palat, care a construit pe V.A. Urechia cum l-a tăiat capul apoi a autorizat la foc automat, plus o învăţătoare mai cu dare de mână, cunoscută de altfel în branşă, care a construit pe Armeană. Toate astea, cum spuneam, adăugate nu la un dosar nou, ci tot la cel al DNA din 2022, ca să fie mai greu. Văleleu, d’apăi şi când o să facă poc, oare pe cine va plesni între ochi mai tare? Că noi avem deja o bănuială. Dar nu spunem, că iar o să ziceţi că-l cobim…

Ce ne facem cu mototolul, fraţilor?

Iară ne-a făcut ăsta de baftă prin Ioropa, dragilor, de nici nu mai ştii dacă e doar puturos, e căscat, sau e manevrat din afară. Cică alaltăieri, la venirea spre poza oficială a deschiderii summit-ului UE dedicat vizitei lui Zelenski la Bruxelles, singurii doi şefi de stat care nu au aplaudat au fost Viktor Orban şi Klaus Iohannis.

Chestie remarcată, evident, de cam tătă presa serioasă de pe continent. Unii au remarcat totuşi, măcar atât, că al nostru era foarte zâmbitor,şi ca urmare lipsa de aplauze ar fi pusă pe seama lentorii în acţiune a acestuia. Se mai spune că poate a aplaudat după eveniment, cine ştie?! Asta, să zicem, ne poate scuza olecuţă. Alte guri mai critice remarcă însă şi unele ciudăţenii mai periculoase.

De-un par egzamplu, zic că acest fapt, că nu a aplaudat acolo, nu ar fi o greşeală fără intenţie, din moment ce era într-un grup de 27 de şefi de stat, şi surd&orb să fii şi tot simţi vibraţia aplauzelor. În plus, zic aceşti critici, opt ani de protocol pe care-i are la activ te învaţă cum să te redresezi când gafezi. Iată concluzia unor cunoscători: „E un semnal pe care România îl dă de câteva luni”.

Dacă vă uitaţi, în discursurile oficiale din România numele lui Putin nu apare. Acum a început să disparăşi numele lui Zelenski. Dacă vrei să iei distanţă, abstractizezi. Şi România asta face”. Acuma, ziceţi şi voi: e prostie, e lene, sau e „rele intenţii”? Că nouă, zău, ne e şi frică să ne gândim…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii