În închisoare, Elena Udrea are oameni care îi spală farfuriile şi îi curăţă patul

joi, 08 noiembrie 2018, 15:28
1 MIN
 În închisoare, Elena Udrea are oameni care îi spală farfuriile şi îi curăţă patul

Elena Udrea şi Alina Bica s-au plâns, în ultima perioada, de condiţiile grele din închisoarea din Costa Rica, acolo unde au ajuns la începutul lunii octombrie, după cum anunță Digi 24. Conducerea penitenciarului unde sunt încarcerate cele două a reacţionat cu privire la acuzaţiile care au apărut în presa din România.

"Cele două românce sunt închise în modulul A2. După cum se ştie, închisoarea Vilma Curling nu e supraaglomerată şi fiecare dintre deţinute are propriul pat. Modulul este construit pentru 68 de persoane şi nu e supraaglomerat. Nici măcar nu şi-au spălat o farfurie sau să îşi cureţe patul. Sunt oameni angajaţi pentru asta”, a explicat Luis Bermudez, director în ministerul Justiţiei din Costa Rica, pentru lateja.cr.

Declaraţiile oficialului din Costa Rica vine în contextul în care avocata Laura Vicol a acuzat condiţiile grele de detenţie, din închisoarea El Buen Pastor din San Jose. "Este cumplit, este groaznic, am înţeles că dorm câte 3, 4 în pat. Este foarte multă mizerie, este foarte multă violenţă, sunt puţini gardieni, care nu reuşesc să menţină ordinea acolo”, a spus Laura Vicol, avocata Alinei Bica.

Comentarii