Înainte să plece în Germania, o ieşeancă a fost jefuită de nepot

joi, 04 august 2022, 20:59
2 MIN
 Înainte să plece în Germania, o ieşeancă a fost jefuită de nepot

O ieşeancă din Miroslava a fost jefuită şi bătută de propriul nepot, la care poposise înaintea plecării la muncă în străinătate. Femeia a cerut protecţia legii, întrucât nepotul, nervos că fusese dat pe mâna poliţiei, a început să o ameninţe.

Incidentul s-a petrecut spre sfârşitul săptămânii trecute, când P.R. a venit la Iaşi cu bagajele pregătite, urmând să plece în Germania. A tras dimineaţă la nepotul său, lăsându-şi bagajele în apartamentul acestuia şi a ieşit în oraş, pentru a face ultimele cumpărături. Când s-a întors seara, nepotul nu era acasă. L-a sunat pentru a se întoarce, astfel încât să-şi poată lua bagajele. Nonşalant, nepotul i-a spus că îi luase din bagaje un telefon, pe care îl pierduse la păcănele. Când nepotul s-a întors acasă, mătuşa i-a cerut să-i plătească telefonul pierdut. Solicitarea femeii l-a scos din sărite pe Constantin Roşu, care a început să-şi bată mătuşa. A târât-o pe casa scării, continuând să o lovească. Strigătele după ajutor ale femeii nu au făcut pe niciun vecin să iasă din casă pentru a interveni. P.R. a fugit, urmărită de nepotul său. Acesta a ajuns-o din urmă în faţa magazinului Flux din Tătăraşi şi a reînceput să o lovească. Alertată de un trecător, poliţia a intervenit, oprindu-l pe bătăuş.

Femeia s-a adresat justiţiei, cerând emiterea unui ordin de protecţie împotriva nepotului agresiv. În instanţă, apărătorul din oficiu al lui Roşu a solicitat respingerea cererii, precizând că incidentul a fost unul izolat, produs pe fondul consumului de alcool şi substanţe psihotrope. În plus, a precizat avocatul, probabilitatea ca cei doi să se mai întâlnească este redusă, întrucât trăiesc în localităţi diferite. Solicitarea avocatului a fost respinsă de judecători, care au putut constata cu propriii ochi urmările bătăii, femeia prezentând încă vânătăi. De asemenea, consumul de alcool şi substanţe psihotrope nu fusese dovedit, neputându-se considera că incidentul nu s-ar putea repeta. Faptul că victima era sora mamei inculpatului, faţă de care acesta ar fi trebuit să manifeste respect, i-a făcut pe magistraţi să aprobe solicitarea, interzicându-i lui Roşu să se mai apropie la mai puţin de 100 de metri de P.R., timp de două luni. Bărbatul a fost obligat şi să urmeze un program de consiliere psihologică în scopul controlării stării sale de agresivitate.

Comentarii