Încă o victorie în Turcia pentru fotbaliştii ieşeni

luni, 01 iulie 2019, 01:43
3 MIN
 Încă o victorie în Turcia pentru fotbaliştii ieşeni

 Politehnica Iaşi –FC Banants Erevan (Armenia) 2-1 (1-1)

 

Politehnica Iaşi a disputat ieri al doilea meci de verificare al verii în Turcia. Formaţia pregătită de Mihai Teja s-a confruntat cu FC Banants, club clasat pe locul III în prima ligă armeană în sezonul trecut, care va participa în primul tur preliminar al Ligii Europa.

Rezultatul a fost 2-1 (1-1). Zaharia a deschis scorul în minutul 7, armenii au egalat în minutul 45, iar Loshaj a stabilit rezultatul final în minutul 52.

Poli a jucat în formula: Cobrea – Gallego, Frăsinescu, Chelaru, Panţîru – Rus, Teixeira – Danale, Fr. Cristea, Haddou (jucător algeriano-francez de la Auxerre B, aflat în probe) – A. Zaharia, apoi Tîrnovanu, Moldovan, Armeanu, Loshaj, Pipoş, Ad. Bălan, I. Rusu şi, la fel ca la primul test, team-managerul Marius Onofraş.

Nu au fost utilizaţi Rusu, Negrea, Carlone şi Passaglia. Diallo se poate antrena oficial cu echipa începând de azi, contractul cu Gaz Metan Mediaş expirând ieri.

Iniţial, se anunţase că ieşenii se vor confrunta duminică cu FC Mariupol, grupare care va participa în turul III preliminar al Europa League după ce a încheiat sezonul trecut pe locul III în prima ligă ucraineană, eşalon care conţine 12 formaţii. Ca urmare a faptului că testul cu Mariupol trebuia să se deruleze la peste 100 de kilometri de locul unde este cantonată echipa ieşeană, pe ultima sută de metri s-a hotărât schimbarea adversarului, pentru a se juca foarte aproape de Bolu.

Reamintim, ajunsă lunea trecută în Turcia, Poli a avut programate până acum alte două dispute amicale. Partida de verificare de miercuri, cu vicecampioana Azerbaijanului, Neftci Baku, s-a întrerupt în minutul 20, din cauza ceţii, iar amicalul cu Khabarovsk (locul VII în liga a doua rusă, care cuprinde 20 de cluburi) a fost câştigat cu 2-0 (0-0), graţie reuşitelor lui Carlone, din penalty, şi Zaharia.

Începând de astăzi, Mihai Teja va conta şi pe Ovidiu Mihalache, care s-a recuperat după accidentare. Mihalache va ajunge în Turcia împreună cu preşedintele executiv Adrian Ambrosie, care a anunţat ieri că negocierile privind achiziţionările fotbaliştilor Sebastian Mailat (CFR Cluj), Andrei Cristea (CSU Craiova) şi Ovidiu Horşia (FCSB)

continuă. Ambrosie a mai precizat că este optimist în privinţa recuperării lui Narcis Bădic, care s-a întors din Germania, de la un control medical: “Medicul de la Nürnberg care l-a consultat i-a spus că are un picior mai scurt şi unul mai lung, de asta se accidentează des, plus o mică problemă la coloană. I s-a dat un program special. Narcis e foarte optimist că problemele sale se vor termina şi va avea continuitate în acest sezon”.

Azi se va clarifica şi situaţia lui Laurenţiu Rus, căruia i-a expirat ieri contractul. Şefii Politehnicii doresc despărţirea de fotbalist, însă Teja e tentat să-l păstreze deoarece nu are soluţii prea multe pe postul de închizător.

În această săptămână, Iaşul mai are programate încă două dispute. Mâine, cu Vorskla Poltava (locul VII în Ucraina I) şi joi, cu FC Shkupi (locul IV din zece echipe în prima ligă din Macedonia de Nord, echipa manageriată de Ümit Karan, fostul jucător de la Galatasaray, fiind calificată în primul tur preliminar al Europa League). Moldovenii urmează să revină acasă vineri. (Ovidiu MINEA)

 

 

 

Comentarii