Încă un test POZITIV pentru bărbatul care a venit infectat cu avionul

luni, 27 decembrie 2021, 17:44
1 MIN
 Încă un test POZITIV pentru bărbatul care a venit infectat cu avionul

Bărbatul din Mitocu Dragomirnei care a venit săptămâna trecută cu avionul din Anglia la Suceava, deși fusese confirmat cu SARS-CoV-2 înainte de a pleca din Marea Britanie, a avut rezultat pozitiv și la testarea RT-PCR efectuată când a ajuns în Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că pentru acesta a fost dispusă izolarea la domiciliu pentru 14 zile, iar pentru soția lui, singurul contact direct declarat, a fost dispusă măsura carantinei pentru 10 zile.

Ambii soți erau vaccinați în Marea Britanie în mai-iunie, însă reglementările actuale prevăd că persoanele care vin din Marea Britanie trebuie să stea în carantină chiar dacă sunt vaccinate – 14 zile dacă nu prezintă rezultatul unui test RT-PCR și 10 zile dacă sunt testate și au rezultat negativ.

Soția bărbatului s-a testat înainte de îmbarcare și a avut rezultat negativ, spre deosibire de el, care a avut rezultat pozitiv. În ciuda faptului că rezultatul testului i-a arătat că este infectat cu SARS-CoV-2, suceveanul a venit cu avionul la Suceava.

Aflați amănunte de pe monitorulsv.ro.

Comentarii