Incendiu la un tren în mişcare, în judeţul Bistriţa-Năsăud: 20 de călători au fost evacuaţi

marți, 23 ianuarie 2024, 21:14
2 MIN
 Incendiu la un tren în mişcare, în judeţul Bistriţa-Năsăud: 20 de călători au fost evacuaţi

Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a produs la un tren, în judeţul Bistriţa-Năsăud. CFR anunţă că traficul feroviar este blocat, între staţiile Mogoşeni şi Beclean pe Someş, iar pasagerii vor fi preluaţi de maşini.

”În trenul accelerat care circula pe ruta Galaţi – Cluj se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical la locul solicitării şi au refuzat transportul la spital. Pasagerii au fost transportaţi cu un microbuz aparţinând ISU Bistriţa Năsăud în oraşul Beclean, pentru a-şi continua deplasarea spre destinaţie cu alte mijloace de transport”, a transmis ISU Bistriţ-a-Năsăud. 

Pompierii au precizat că intervenţia a fost dificilă din cauza accesului greu la locul solicitării, dar şi din cauza faptului că trenul se afla sub tensiune electrică.

”După ce s-au luat toate masurile de siguranţă, pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului şi astfel s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte vagoane (patru în total). Pentru stingerea incendiului pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD”, a mai transmis sursa citată. 

CFR Călători anunţă că incendiul s-a produs a un vagon din compunerea trenului IR 1830 Galaţi – Cluj Napoca. ”Din primele informaţii de la personalul CFR Călători prezent la faţa locului, cea mai probabilă cauză este o sursa externă vagonului, începutul incendiului fiind semnalat în zona cabinei Wc. A fost solicitată intervenţia pompierilor. Pentru analiza în detaliu a începutului de incendiu se va constitui o comisie de cercetare”, a transmis CFR Călători. Compania aprecizat că pasagerii vor fi preluaţi cu mijloace auto, puse la dispoziţie de CFR Călători, spre destinaţiile dorite. De asemenea, CFR Călători va asigura produse preambalate şi băuturi calde pentru călători.

 

 

 

Comentarii