Incendiu la un vagon de tren staţionat în gara Bârnova

luni, 06 noiembrie 2023, 13:34
1 MIN
 Incendiu la un vagon de tren staţionat în gara Bârnova

Un incendiu s-a produs în această după amiază la un vagon de tren (stationat) în gara Bârnova. Incendiul se manifestă mocnit la instalaţia electrică a unui vagon. S-au autoevacuat 110 persoane. 

 La locul incidentului s-au deplasat două autospeciale de intervenție și stingere și un echipaj pentru transportul victimelor multiple. Din primele informaţii rezultă că nu s-au înregistrat victime umane, ci doar pagube materiale. Se fac investigaţii suplimentare pentru a determina condiţiile în care s-a produs incendiul.

COMUNICAT OFICIAL: La ora 13.08, Dispeceratul Integrat ISU – SMURD – SAJ Iași a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un vagon la Trenul Regio 6314, Iași – Tecuci. La locul solicitării au fost direcționate două autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă și un echipaj pentru transportul victimelor multiple.  Până la ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, aproximativ 100 de persoane s-au autoevacuat. Două persoane au fost asistate medical cu atac de panică, dar nu au fost transportate la spital. În jurul orei 13.50 a sosit garnitura de tren care a preluat pasagerii până la destinație. Incendiul s-a manifestat la compartimentul motor. O posibilă cauză de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Comentarii