Începe restaurarea clădirii Filarmonicii

joi, 01 august 2019, 01:50
1 MIN
 Începe restaurarea clădirii Filarmonicii

Contractul de proiectare a lucrărilor de restaurare a corpurilor de clădire în care îşi desfăşoară activitatea Filarmonica Moldova Iaşi a fost semnat ieri de preşedintele Consiliului Judeţean şi de reprezentantul firmei care a câştigat licitaţia organizată în acest sens, SC Mihul SRL. 

Conform contractului, prestatorul va realiza expertiza tehnică, studiul topografic, studiul geotehnic, studiul componentelor artistice, studiul istoric al clădirii şi studiul de acustică. În termen de patru luni, firma câştigătoare va obţine documentaţiile suport necesare obţinerii avizelor solicitate prin certificatul de urbanism şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie.

Societatea ieşeană şi-a adjudecat contractul contra sumei de 148.000 de lei, însă valoarea lucrărilor – care vor debuta anul viitor – depăşeşte 6 milioane de lei. „Mi-aş dori ca, la sfârşitul lunii mai, în 2020, să putem deschide sala de spectacol“, a afirmat directorul Filarmonicii de Stat Moldova, Bujor Prelipcean, prezent la semnarea documentelor. La rândul lui, şeful CJ, Maricel Popa, a amintit că Episcopia Romano-Catolică, proprietara imobilului, s-a arătat dispusă în două rânduri să-l predea administraţiei judeţene, în 2009 şi 2013, dar că preşedinţii de atunci ai CJ nu au fost de acord. Anul trecut, ansamblul monument istoric a fost preluat în administrarea CJ pentru o perioadă de 22 de ani. 

Comentarii