Inedit grup de suport pentru pacienţi ai IRO

miercuri, 24 aprilie 2019, 20:58
2 MIN
 Inedit grup de suport  pentru pacienţi ai IRO

Pacienţii şi aparţinătorii celor diagnosticaţi cu cancer de colon şi rect vor putea participa începând din mai, de patru ori pe lună, la un grup de suport multidisciplinar ce va avea loc la Institutul Regional de Oncologie Iaşi (IRO). Aceştia vor putea să facă schimb de experienţă, dar şi să stea de vorbă cu specialişti din domeniu, la sesiune urmând să ia parte medicii oncologi, un psiholog şi un nutriţionist. Specialiştii vor răspunde tuturor întrebărilor pacienţilor, pentru a-i ajuta să gestioneze mai bine efectele bolii. 

„Misiunea IRO Iaşi este să ofere pacienţilor servicii medicale integrale şi complete. De aceea ne bucură foarte mult faptul că am reuşit să extindem gama de servicii oferite pacienţilor prin aceste grupuri suport. De asemenea, cred că abordarea multidisciplinară din spatele acestui proiect este extrem de utilă pentru pacienţi“, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iaşi. Grupul este organizat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Roche România şi IRO Iaşi şi are ca principale obiective mai buna informare a pacienţilor, conştientizarea bolnavului cu privire la nutriţia adecvată cancerului colorectal, scăderea stării de anxietate provocate de boală şi diminuarea stării de epuizare fizică şi psihică.

„Diagnosticul de cancer colorectal este de multe ori privit cu teamă, însă prin acest proiect încercăm să oferim pacienţilor speranţa că pot să trăiască normal, în pofida diagnosticului primit. Abordarea multidisciplinară a echipei medicale din cadrul acestor grupuri va asigura suport extrem de util pacienţilor, care vor putea astfel să gestioneze boala mult mai eficientă“, a precizat Cezar Irimia, preşedintele FABC. Întâlnirile grupurilor de femei vor avea loc pe 8 mai, 22 mai, 5 iunie, 19 iunie şi 3 iulie, iar cele ale grupurilor de bărbaţi pe 24 aprilie, 15 mai, 29 mai, 12 iunie, 26 iunie şi 10 iulie, ca mai apoi să fie anunţate, dacă pacienţii vor fi interesaţi, şi alte date de desfăşurare. Accesul la grupurile de terapie este gratuit şi se vor desfăşura la datele stabilite, în intervalul orar 14.15-16.00. 

 

 

Comentarii