Înfrângere usturătoare pentru Inspecţia Judiciară şi majoritatea din CSM: Judecătoarele Panioglu şi Guluţanu se întorc în magistratură

marți, 07 noiembrie 2023, 10:57
2 MIN
 Înfrângere usturătoare pentru Inspecţia Judiciară şi majoritatea din CSM: Judecătoarele Panioglu şi Guluţanu se întorc în magistratură

Judecătoarele Panioglu şi Guluţanu se întorc în magistratură. Instanţa supremă a decis, definitiv, ca cele două magistrate pot reveni în sistem după ce au câştigat şi al patrulea proces în care au contestat excluderea din magistratură.

Un complet de 5 judecători de la instanţa supremă a decis, în urmă cu puţin timp, în majoritate: „admite recursul declarat de recurentele Daniela Panioglu şi Alina-Nadia Guluţanu împotriva Hotărârii nr. 26J din 15 decembrie 2022, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 6/J/2022.

Casează hotărârea atacată şi, rejudecând, respinge acţiunile disciplinare conexate exercitate de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtelor Daniela Panioglu şi Alina-Nadia Guluţanu. Definitivă”, se arată în decizia ÎCCJ.

Doi dintre membri completului au făcut opinie separată. Este vorba de Cristinel Grosu şi Mădălina-Elena Vladu-Crevon. Primul şi-a dorit excluderea lui Panioglu din magistratură şi retrogradarea Nadiei Guluţanu.

Grosu a fost vizitat acasă de fostul inspector şef al Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru. Presa a relatat că vizita, care a durat aproximativ 40 de minute, a avut loc cu câteva zile înainte de pronunţarea deciziei în acest dosar, în condiţiile în care Netejoru a avizat mai multe acte care erau depuse la dosarul disciplinar al celor două judecătoare.

Panioglu şi Guluţanu au fost excluse de către Secţia pentru judecători a CSM, ca urmare a unor dosare disciplinare întocmite de Inspecţia Judiciară condusă de Netejoru, recent pensionat şi de actualul inspector şef al IJ, Ioana Roxana Petcu.

Vezi mai multe detalii pe presshub.ro

 

Comentarii