Iohannis: Am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe tema referendumului pe justiţie

joi, 30 mai 2019, 17:41
2 MIN
 Iohannis: Am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe tema referendumului pe justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a decis să convoace partidele parlamentare marţi şi miercuri la consultări pentru a pune în practică rezultatele referendumului pe justiţie. 

"6.500.000 de români au răspuns cu Da la cele două întrebări de la referendum, mai exact la fiecare dintre aceste întrebări au răspuns 6 milioane jumătate de români cu Da. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a găsi cele mai bune proceduri, metode, soluţii am decis să convoc partidele parlamentare la consultări pe această temă, fiindcă este evident că ceea ce a decis poporul trebuie să fie pus în practică, adică să fie pus în Constituţie. Asta se face în Parlament în prima fază", a spus preşedintele. 

El a precizat că tocmai a trimis invitaţiile pentu zilele de marţi şi miercuri săptămâna viitoare pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii.

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a transmis un comunicat de presă cu detalii referitoare la consultările de la Cotroceni. 

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis joi, 30 mai a.c., o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pentru stabilirea direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din data de 26 mai 2019 în vederea consolidării parcursului european al României”, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

Programul consultărilor va fi următorul:

Marţi, 4 iunie 2019

  • Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);

  • Ora 13:00 – Partidul Social Democrat (PSD);

  • Ora 14:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);

  • Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

Miercuri, 5 iunie 2019

  • Ora 11:00 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);

  • Ora 12:00 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);

  • Ora 13:00 – Grupul parlamentar Pro Europa;

  • Ora 14:00 –  Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane. 

Comentarii