Iohannis, întâlnire de urgenţă cu premierul la Palatul Cotroceni pe tema fondurilor UE

miercuri, 22 iulie 2020, 13:25
1 MIN
 Iohannis, întâlnire de urgenţă cu premierul la Palatul Cotroceni pe tema fondurilor UE

Klaus Iohannis se întâlneşte miercuri, la Palatul Cotroceni, cu Ludovic Orban şi alţi membri ai Guvernului. Tema discuţiei – fondurile europene

Preşedintele Klaus Iohannis va avea miercuri, de la ora 15.00, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş şi ministrul de Finanţe Florin Cîţu. Tema principală a discuţiei vor fi fondurile europene, potrivit anunţului Administraţie Prezidenţiale.

La finalul şedinţei, şeful statului va susţine o declaraţie de presă. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi dimineaţă, după ce liderii UE au ajuns la un acord pe tema pachetului de relansare economică post-coronavirus, că România a obţinut fonduri în valoare de 79,9 miliarde de euro.

Suma va fi folosită pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice, dar o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică, a mai explicat şeful statului.

 

Comentarii