IPS Teofan a slujit cu toiagul Sfântului Iosif cel Milostiv

luni, 28 ianuarie 2019, 02:49
1 MIN
 IPS Teofan a slujit cu toiagul Sfântului Iosif cel Milostiv

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a săvârşit sâmbătă o slujbă de pomenire a Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, în cadrul ceremoniei fiind folosit toiagul arhieresc care i-a aparţinut Sfântului pomenit.

Slujba oficială a canonizării sfântului a avut loc anul trecut, pe 25 martie, moaştele acestui sfânt aflându-se la Catedrala mitropolitană din Iaşi. Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Ierarh Iosif a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Teofan, alături de Preasfinţitul Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud şi de Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

De asemenea, din soborul de preoţi care au slujit sâmbătă au făcut parte, alături de preoţii Catedralei, şi preoţii stareţi ai mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor, precum şi profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi.

Toiagul arhieresc ce i-a aparţinut Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, folosit la slujbă de IPS Teofan, a fost folosit sâmbătă şi de ceilalţi doi ierarhi la tămâiere şi predică. La sluja de sâmbătă au participat un număr mare de credincioşi, care s-au închinat la raclele cu moaştele Sfântul Ierarh Iosif şi ale Cuvioasei Parascheva.

Comentarii