IPS Teofan s-a rugat pentru victimele şi familiile celor afectaţi de incendiul de la Neamţ

marți, 17 noiembrie 2020, 02:50
2 MIN
 IPS Teofan s-a rugat pentru victimele şi familiile celor afectaţi de incendiul de la Neamţ

Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, a ţinut prima slujbă de Sfântă Liturghie din Postul Paştelui, în duminica trecută, de la ora 06.30, moment în care s-a rugat şi pentru victimele incendiului izbucnit sâmbătă seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ şi pentru familiile acestora. 

"Probabil aţi aflat despre necazul cel mare care s-a revărsat aseară asupra Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, parte a Arhiepiscopiei Iaşilor. Cum aminteam şi altădată, parcă durerile noi se adaugă durerilor existente. Oamenii aşezaţi acolo, între viaţă şi moarte, într-un salon provizoriu ATI, au fost cuprinşi de flăcările unui incendiu şi mulţi dintre ei, care se luptau între viaţă şi moarte, au plecat la Dumnezeu. Totodată, trei cadre medicale – un medic şi două asistente – au fost cuprinse de flăcări, au rămas în viaţă, însă trupurile lor au fost afectate, iar medicii se luptă să îi păstreze în viaţă", a spus IPS Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, la începutul predicii sale, conform doxologia.ro.

Acesta i-a îndemnat pe toţi credincioşii să se roage lui Dumnezeu pentru odihnirea sufletelor celor morţi, dar şi pentru cei plecaţi spre alte spitale. Despre sacrificiul medicului şi al asistentelor, IPS Teofan as pus că "nicio dragoste nu este mai mare decât aceea când cineva îşi pune viaţa sa pentru prietenul său". De la începutul lunii noiembrie, pentru a se evita aglomeraţiile şi pentru ca un număr cât mai mare de credincioşi să poată participa la slujbe, s-a rânduit de către Arhiepiscopia Iaşilor ca acestea să fie săvârşite în cinci locuri diferite, de la ore diferite. Spre exemplu, în această duminică o primă slujbă de Liturghie a avut loc de la ora 06.30 la Catedrala Mitropolitană, următoarea la ora 08.00 la Catedrala Veche, iar de la ora 09.30 în trei locuri diferite: Paraclisul Ecclesia, Sala Sinaxar şi Sala Baptiseriu din Muzeul Mitropolitan.

 

 

Comentarii