Jaf: doi fraţi au urmărit un pensionar de la bancomatul din Centru până în casa scării din Păcurari

miercuri, 20 ianuarie 2021, 02:50
1 MIN
 Jaf: doi fraţi au urmărit un pensionar de la bancomatul din Centru până în casa scării din Păcurari

Doi fraţi din Dancu au urmărit un vârstnic din Piaţa Unirii până în Păcurari pentru a-l jefui. Cei doi pândeau un bancomat pentru a-şi selecta victima. Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătorie, pe 14 martie anul trecut, în jurul orei 14, Ionel şi Mihai Brătianu se aflau în apropierea agenţiei băncii Transilvania din Piaţa Unirii. 

O persoană vârstnică a oprit în dreptul bancomatului, extrăgând de acolo suma de 3.000 de lei. Ulterior, s-a deplasat spre staţia de autobuz de pe Independenţei, fără să ştie că era urmărită. Cei doi s-au urcat în acelaşi autobuz cu viitoarea victimă, coborând odată cu ea în Păcurari şi urmărind-o până în scara blocului. Aici, în timp ce vârstnicul aştepta liftul, Mihai Brătianu l-a imobilizat, iar Ionel i-a sustras portofelul.

Deşi victima a fugit după ei şi a strigat după ajutor, cei doi au reuşit să se facă nevăzuţi. Ei au putut fi însă identificaţi după imaginile surprinse de mai multe camere de luat vederi din spaţiul public. În cursul urmăririi penale, victima şi-a recuperat banii şi actele din portofel, aşa că în faţa instanţei a precizat că nu mai are pretenţii faţă de cei doi tâlhari. Aceştia au fost condamnaţi de magistraţii Judecătoriei la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, instanţa luând în calcul faptul că cei doi fraţi se aflau la prima infracţiune. Ionel şi Mihai Brătianu au atacat sentinţa, cazul urmând să fie reanalizat de magistraţii Curţii de Apel luna viitoare. 

Comentarii