La Ateneu se vor proiecta două spectacole de la Opera Bastille din Paris

vineri, 25 ianuarie 2019, 02:56
1 MIN
 La Ateneu se vor proiecta două spectacole de la Opera Bastille din Paris

Cinema Ateneu va difuza în luna februarie, în direct, două spectacole de operă şi balet de la Opera Bastille din Paris. Astfel, pe 8 februarie va avea loc transmisiunea spectacolului Carmen, iar pe 21 februarie, se va difuza, în direct, spectacolul de balet Swan Lake (Lacul Lebedelor).

Transmisiunea de pe 8 februarie va începe de la ora 19.00, durata spectacolului în patru acte fiind de trei ore. De asemenea, va beneficia de subtitrare în limba engleză.

„Carmen“ este o operă cu muzica compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée. Premiera operei a avut loc la „Opéra Comique“ din Paris, pe 3 martie 1875. Elina Garanca o mezzo-soprană letonă, joacă rolul principal în opera Carmen. Don José este interpretat de Roberto Alagna, Micaëla de Maria Agresta, Escamillo de Ildar Abdrazakov, Frasquita de Vannina Santoni.

„Lacul lebedelor“ va putea fi urmărit pe 21 februarie, de la ora 20.15, durata spectacolului fiind de trei ore, spectacolul de balet fiind în patru acte. Muzica spectacolului îi aparţine lui Pyotr Ilyich Tchaikovsky, libretul lui Vladimir Begichev, Vassili Geltser, partea coregrafică – Rudolf Nureyev.

Lacul lebedelor este un balet de Piotr Ilici Ceaikovski (Pyotr Ilyich Tchaikovsky), premiera acestuia având loc la Balşoi Teatr (Teatrul Mare) din Moscova pe 4 martie 1877.

Biletele sunt puse în vânzare la preţul de 25-30 lei şi vor putea fi achiziţionate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iaşi, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Comentarii