Chichirău şi Iolu nu se înţeleg

La Iaşi, alianţa dintre USR şi PLUS dă cu minus. Se aşteaptă sondajele

vineri, 06 martie 2020, 02:50
2 MIN
 La Iaşi, alianţa dintre USR şi PLUS dă cu minus. Se aşteaptă sondajele

Negocierile dintre USR şi PLUS au eşuat în stabilirea unui candidat comun la Primăria Iaşi. Cel puţin aşa a susţinut ieri deputatul Cosette Chichirău, şefa USR Iaşi. Însă ea a adăugat că acest lucru nu înseamnă că cele două partide nu vor avea candidat comun, ci, dimpotrivă, USR-PLUS va avea un singur candidat la Primăria Iaşi, iar acesta va fi desemnat în urma unui sondaj ale cărui rezultate vor fi disponibile săptămâna viitoare. Amintim că USR a propus-o pentru funcţia de primar pe Cosette Chichirău, iar PLUS l-a desemnat pe fostul jurnalist Liviu Iolu.

„Negocierile sunt blocate de PLUS. Ei vor Iolu la Primărie sau nimic altceva, eu ce să le fac? E inacceptabil pentru ieşeni, USR nu poate accepta o asemenea propunere pentru că jigneşte ieşenii. Există mediere (de la centru, n.r.) în mai multe judeţe din ţară, dar dacă negocierile eşuează şi, practic, (la Iaşi, n.r.) au eşuat, se folosesc sondajele. Noi aşteptăm rezultatele unui sondaj, iar în sondaje eu nu am nicio emoţie”, ne-a declarat Cosette Chichirău. În replică, Liviu Iolu a sugerat că şefa USR nu acceptă medierea. „Din punctul meu de vedere, PLUS, în discuţiile cu colegii de la USR, a fost mereu rezonabil, nu s-a ridicat niciodată cineva de la PLUS de la masă, şi aşteptăm să facă acelaşi lucru şi partenerii noştrii de alianţă”, a spus Liviu Iolu, el făcând referire la un episod petrecut acum două săptămâni când Cosette Chichirău a părăsit negocierile după câteva minute de la începutul acestora şi, ulterior, şi-a anulat prezenţa la o dezbatere pe programe politice cu candidatul PLUS.

De precizat că, mâine, USR va anunţa, în urma unui vot intern, cine va fi propunerea filialei pentru şefia Consiliului Judeţean (CJ), în condiţiile în care PLUS l-a desemnat deja pe politologul Daniel Şandru. Potrivit şefei USR Iaşi, printre candidaţii înscrişi în cursă se numără Silviu Gurlui şi Mihai Lupu. Anterior desemnării candidatului pentru şefia CJ Iaşi, USR îşi va lansa, în cadrul unui eveniment la Palas, candidaţii pentru primăriile din judeţ, inclusiv din Zona Metropolitană Iaşi. (Alex ANDREI)

Comentarii