La ieşirea din cârciumă, tatăl şi-a resuscitat fiul mort de beat, crezând că a făcut infarct

vineri, 07 iunie 2019, 01:57
1 MIN
 La ieşirea din cârciumă, tatăl şi-a resuscitat fiul mort de beat, crezând că a făcut infarct

Beţie cu peripeţii încheiată la spital pentru o familie de ieşeni. Un bărbat de 33 de ani a băut cu tatăl său în barul din comuna Popricani, iar atunci când au vrut să părăsească crâşma, bărbatul s-a împiedicat, a căzut şi a rămas întins pe asfalt o perioadă mai lungă.

Crezând că fiul său a făcut stop cardiac, tatăl a început să-l resusciteze şi apoi a chemat ambulanţa. Acesta a fost preluat de un echipaj de terapie intensivă aparţinând SMURD şi adus la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi. În urma observaţiilor, medicii au constatat însă că incoerenţa bărbatului nu era un simptom al vreunei boli, ci doar o consecinţă a consumului excesiv de alcool.

„Pacientul în vârstă de 33 de ani a ajuns la spital în urma unui apel făcut de tată, care a spus că fiul său a făcut un stop cardio-respirator. La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă şi la dirijat către unitatea medicală, însă nu a fost vorba de nicio afecţiune, ci de o stare acută de ebrietate“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

După ce şi-a mai revenit din beţie, bărbatul a fost lăsat să plece acasă.

Comentarii