Lazăr Vlădică, fostul şef de la Armamente, a fost audiat de procurorii DNA

vineri, 27 mai 2022, 11:40
1 MIN
 Lazăr Vlădică, fostul şef de la Armamente, a fost audiat de procurorii DNA

Vlădică, ex-Armamente, audiat la DNA. Florin Lazăr Vlădică, fostul şef al Departamentului pentru Armamente cu rang de secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale, a fost audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul „Piranha V”, o afacere controversată pentru care statul român va plăti la final în jur de 900 de milioane de euro. 

Totodată, el a dat a fost audiat şi în legătură cu afacerea „sistemul C4ISR” în care a fost implicată firma Circinus Defense LLC, controlată de Elliot Broidy, fost vicepreşedinte al Comitetului de inaugurare al preşedintelui SUA, Donald Trump. De această afacere este legat şi numele controversatului afacerist Cristian Burci.

La câteva zile de la audiere, Ambasada SUA a postat o poză cu şeful misiunii diplomatice de la Bucureşti, David Muniz, în centrul căreia se afla Florin Lazăr Vlădică şi reprezentanţii companiei americane Raytheon.

Defapt.ro a dezvăluit că Florin Lazăr Vlădică a lucrat timp de şapte ani în Africa pentru controversatul afacerist Ovidiu Tender. De acolo, a fost recuperat în anul 2017 de Sorin Grindeanu, premierul de atunci al României, şi numit la şefia Departamentului pentru Armamente cu rang de secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale.

Cititi materialul integral pe defapt.ro

Comentarii