Metoda „Accidentul rutier“, dejucată ca la carte de un păşcănean

Le-a venit de hac! Un pensionar i-a oferit pe trei escroci pe tavă Poliţiei

vineri, 15 februarie 2019, 02:58
2 MIN
 Le-a venit de hac! Un pensionar i-a oferit pe trei escroci pe tavă Poliţiei

Oamenii legii doar au venit şi le-au pus cătuşele la doi dintre ei, urmând a-i audia pentru a li-l oferi şi pe al treilea, capul „operaţiunii“.

Doi tineri care fuseseră trimişi de un escroc să ri­dice bani de la un pensionar din Paşcani ce fusese contactat pentru a fi păcălit prin metoda „Accidentul rutier“ au fost prinşi în flagrant delict de către poliţişti.

„La data de 12 februarie, în jurul orei 18, poliţiştii municipiului Paşcani – biroul de Investigaţii Crimi­nale au depistat în flagrant doi tineri de 18 ani, din comuna Ungheni, respectiv Tomeşti, în timp ce s-ar fi deplasat pe raza municipiului Paşcani cu scopul de a lua o sumă de bani de la un bărbat de 70 de ani, din localitate. În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti s-a constatat faptul că persoana vătămată ar fi fost apelată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-ar fi recomandat a fi medic, şi care, sub pretextul că o rudă apropiată a pensionarului ar fi suferit un accident rutier, i-ar fi solicitat acestuia suma de 15.000 lei, necesară în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Pensionarul, însă, a realizat că este pe cale de a fi păcălit, a făcut jocul falsului medic care l-a sunat, dar a şi sunat între timp la Poliţie, care i-au organizat un flagrant. Cei doi tineri sunt cercetaţi pentru complicitate la înşelăciune şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Comentarii