Liberalii se reunesc la vila Lac pentru a decide intrarea la guvernare a PSD. Fostul președinte PNL, Ludovic Orban participă la ședință

luni, 08 noiembrie 2021, 18:39
1 MIN
 Liberalii se reunesc la vila Lac pentru a decide intrarea la guvernare a PSD. Fostul președinte PNL, Ludovic Orban participă la ședință

Liderii PNL din toată țară se întâlnesc, luni seară, la ora 19.00 în vila Lac, în ședința ​Biroului Politic Naţional pentru a lua o decizie în privinţa negocierilor cu USR şi PSD. La ședință și-a anunțat prezența și fostul președinte al PNL, Ludovic Orban. PNL este împărțit în două după ce președintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor să accepte intrarea PSD la guvernare. De partea cealaltă, actualul președinte al PNL, Florin Cîțu a încurajat liderii care se opun acestei idei în speranța că va reuși să obțină o nouă nominalizarea pentru postul de premier.

8 lideri de organizații și-au exprimat public refuzul de a se asocia cu PSD și au pledat pentru refacerea Coaliției cu USR: Iași (Alexandru Muraru), Satu Mare (Adrian Cozma), Teleorman (Eugen Pîrvulescu), Tulcea (George Șișcu), București (Ciprian Ciucu), Giurgiu (Dan Motreanu), Gorj (Dan Vîlceanu) și Dolj (Ștefan Stoica).

HotNews.ro a relatat că președintele PNL, Florin Cîțu, se opune directivei venite de la Cotroceni care își dorește o alianță cu PSD. Cîțu susținut de secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, își negociază pe toate canalele poziția pentru viitorul Guvern pentru că "odată ce va pierde funcția de premier își va pierde puterea și influența în partid și va deveni doar un președinte decorativ, au explicat sursele citate.

În schimb, președintele Klaus Iohannis și o parte dintre liderii PNL apropiați de acesta pledează pentru un guvern majoritar cu PSD și cu premier Nicolae Ciucă. Printre susținătorii acestei opțiuni se numără liderii care au stat în spatele lui Florin Cîțu la congresul din 25 septembrie: Emil Boc, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Alina Gorghiu și Iulian Dumitrescu. Aceștia fac presiune asupra lui Florin Cîțu de a renunța la o nouă desemnare pentru postul de viitor premier.

Sursa: hotnews.ro

Comentarii