Licitaţie pentru drumul de la Tomeşti la Ţuţora

Garanţia minimă acceptată este de 36 de luni.

miercuri, 10 aprilie 2019, 01:50
1 MIN
 Licitaţie pentru drumul de la Tomeşti la Ţuţora

Modernizarea a încă două sectoare de drum judeţean a fost scoasă la licitaţie, în proceduri separate, de Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. Aprobate de consilierii judeţeni în februarie, cele două segmente se află în partea de sud-est a judeţului.

Pentru aproape 8 km de pe DJ 249E, între DN 28 (Tomeşti) şi Ţuţora, licitaţia porneşte de la va­loarea totală estimată de 10,1 milioane de lei. În ambele proceduri, 90 la sută din ofertă reprezintă componenta financiară, iar 10 la sută se acordă pentru perioada de garanţie de 60 de luni, respectiv gradual, de la 36 de luni. Mai puţin de trei ani garanţie înseamnă respingerea ofertei.

Pe DJ 244D, intenţia este de a moderniza drumul de la limita judeţului, prin Dolheşti şi Ciorteşti, până la Coropceni (intersecţia cu DN 24), în total 11,2 km. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 12,6 milioane de lei. Ofertele pot fi depuse până la jumătatea lunii mai, câştigătorul urmând să fie anunţat cel mai târziu în septembrie. Durata contractelor va fi de 12 luni.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, DJADP a scos la licitaţie realizarea expertizei tehnice pe DJ 248A, pe tronsoanele Voineşti (4,6 km), Slobozia – Ţibana (7,4 km), Ţibana (DJ 282E) – Glodenii Gândului (în total 5,5 km, fără alunecarea de teren din extravilanul localităţii Gârbeşti). Luni este ultima zi de înregistrare a ofertelor, iar câştigătorul va trebui să finalizeze expertiza în termen de 30 de zile. Pentru documentaţie, DJADP a pus la bătaie 33,6 mii lei. 

Comentarii