Localitatea Gornet, judeţul Prahova, a doua comunitate din România intrată în carantină

miercuri, 22 iulie 2020, 20:12
1 MIN
 Localitatea Gornet, judeţul Prahova, a doua comunitate din România intrată în carantină

Autorităţile au decis plasarea în carantină a localităţii Gornet din judeţul Prahova, unde se înregistrează 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Carantina se instituie de miercuri, de la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.

”În urma analizei de risc,  astăzi, 22 iulie 2020 a fost  derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv, localitatea Gornet, comuna Gornet, Judeţul Prahova”, a transmis, miercuri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Decizia DSU privind carantina preciează că s-au înregistrat 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus, prin transmitere comunitară, ”riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a mpsurilor legale în vigoare”.

Procentul persoanelor infectate este mai mare de 3/ 1.000 de locuitori.

Carantina intră în vigoare miercuri, la ora 22.00, pentru 14 zile.

Carantina zonală se instituie la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritorială, cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

În judeţul Prahova, de la începutul pandemiei s-au înregistrat 1.253 de cazuri, 70 fiind doar în ultimele 24 de ore.

Comentarii