Lotul Politehnicii se conturează greu

vineri, 21 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 Lotul Politehnicii se conturează greu

 

Astăzi, de la ora 18:00, Poli joacă, în Copou, un meci amical cu Huşana Huşi. În cantonamentul din Turcia se vor disputa patru sau cinci meciuri amicale

Politehnica Iaşi joacă astăzi primul meci sub comanda noului antrenor principal, Mihai Teja. De la ora 18, pe stadionul “Emil Alexandrescu”, formaţia ieşeană se confruntă, într-o partidă de verificare, cu Huşana Huşi. Oaspeţii au promovat în această vară în Liga a III-a de fotbal, după ce campioana judeţului Iaşi, Moldova Cristeşti, cu care vasluienii trebuiau să se lupte într-un baraj, nu a avut documentele necesare participării la duelul decisiv pentru accederea în eşalonul trei.

Înaintea disputei de astăzi, Poli a mai închis conturile cu încă un jucător, Alexandru Zaharia, al cărui contract expira la finalul lunii. Zaharia ar putea ajunge în Liga a II-a, la Petrolul Ploieşti, acolo unde fostul antrenor al Iaşului, Flavius Stoican, şi-i doreşte pe alţi doi fotbalişti preferaţi, finul său Mădălin Mihăescu şi Ionuţ Cioinac. Azi e posibil să se oficializeze un alt divorţ, de Lewis Enoh. Cel târziu mâine se aşteaptă clarificarea situaţiilor altor patru jucători cărora la expiră contractul pe 30 iunie: Adrian Gallego, Laurenţiu Rus, Gabriel Bosoi şi Platini. Dacă la primul se doreşte rezilierea, în cazul ultimilor doi se aşteaptă un răspuns la ofertele pe care clubul le-a înaintat fotbaliştilor. Situaţia lui Rus este încă incertă, şefii Politehnicii oscilând între ideea de a-l păstra şi cea de a renunţa la el. O altă plecare este a uneia dintre noutăţile prezente la reunire, Răzvan Mocanu (Kettering Town), care nu a confirmat. În schimb, ceilalţi trei jucători care au venit încă de luni în Copou, Alexandru Negrea (Augsburg II), Florian Loshaj (Roda) şi Alessio Carlone (Patro Eisden) au şanse mari de a semna contracte cu Iaşul. În Copou se mai află şi alţi jucători în probe, însă niciunul nu a impresionat până acum. În ceea ce-l priveşte pe basarabeanul Dinu Graur, tratativele privind achiziţionarea lui vor fi reluate după ce echipa la care joacă, Milsami Orhei, se va confrunta cu FCSB în preliminariile Europa League.

Ieri, fotbaliştii care au evoluat la Politehnica în sezonul trecut au primit şi o veste bună. Pentru a mai detensiona atmosfera, conducerea clubului a făcut rost de o sumă de bani cu care li s-au achitat salariile pe luna aprilie.Componenţa lotului care va face deplasarea în cantonamentul de la Bolu (Turcia), care se va derula de luni până pe 5 iulie, va fi definitivată sâmbătă. În Turcia, Iaşul va juca sigur patru partide amicale: pe 28 iunie cu FC Habarovsk (Rusia II), pe 30 iunie cu Mariupol (Ucraina), pe 2 iulie cu Vorskla Poltava (Ucraina) şi pe 4 iulie cu FC Shkupi (Macedonia de Nord). Un al cincilea test ar putea fi susţinut cu Neftci Baku (Azerbaijan), pe 26 iunie. Informaţiile au fost oferite de preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie.

Comentarii