De Business

Punem punctul pe știi

Lovitură dură pentru Huawei. Proprietarii de telefoane se gândesc să renunțe la acestea

marți, 21 mai 2019, 07:25
1 MIN
 Lovitură dură pentru Huawei. Proprietarii de telefoane se gândesc să renunțe la acestea

Unii proprietari de telefoane Huawei se întreabă dacă trebuie să opteze pentru o altă marcă, în urma anunţului Google că îşi va suspenda afacerile cu producătorul chinez de dispozitive mobile, punând în pericol accesul la aplicaţiile Gmail, YouTube şi Chrome.

Google a anunţat luni că va respecta ordinul preşedintelui Donald Trump de a opri livrările către Huawei, ceea ce înseamnă că nu va mai putea oferi aplicaţiile sale pentru Android cumpărătorilor de telefoane Huawei.

Ordinul dat de preşedinte companiilor americane ar putea afecta zeci de milioane de consumatori din Europa, cea mai mare piaţă a Huawei în afară de China continentală.

”Sunt absolut şocată”, a declarat la Londra o olandeză deţinătoare a unui telefon nou Huawei P smart+, după anunţul Google. Ea se gândeşte deja să economisească pentru a cumpăra un telefon de la o altă companie.

”Îmi place telefonul atât de mult. Mă tem că voi fi nevoit la un moment dat să cumpăr alt telefon”, a spus Anthony Chiringa, care locuieşte la Nairobi şi a cumpărat un telefon Huawei Y7, pentru 180 de dolari, în urmă cu două săptămâni.

Aflați amănunte de pe news.ro.

Comentarii