Lucrări de renovare de 10 milioane de lei la Biblioteca Centrală Universitară

sâmbătă, 18 iunie 2022, 01:50
1 MIN
 Lucrări de renovare de 10 milioane de lei la Biblioteca Centrală Universitară

Aşa cum „Ziarul de Iaşi" a anunţat în interviul cu specialistul norvegian Thorstein Wangen, responsabil la Ambasada Norvegiei în România de EEA and Norway grants, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu" din Iaşi a lansat oficial un proiect de reabilitare cu valoarea totală de circa 10,3 milioane de lei. 

Proiectul cu numele „Restaurare şi reabilitare a clădirii monument istoric Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu", din cadrul Schemei de ajutor de stat pentru restaurarea şi revitalizarea monumentelor istorice, Programul RO-CULTURA, acesta este finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

„Obiectivele specifice ale proiectului sunt: restaurarea monumentului istoric şi punerea în valoare a acestuia în vederea introducerii în circuitul turistic; promovarea monumentului restaurat prin integrarea acestuia în turismul cultural local şi regional; dezvoltarea de competenţe/expertiză la locul de muncă pentru minim 30 de persoane, angajaţi în proiect şi ai beneficiarului", au precizat reprezentanţii BCU Iaşi într-un comunicat remis presei.

Perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni (aprilie 2022 – noiembrie 2023), fără a depăşi data de 30 aprilie 2024. Majoritatea lucrărilor vor viza refacerea integrală a acoperişului, care nu a fost modernizat la acelaşi standard cu restul clădirii la ultimele lucrări majore de refacere prin care a trecut clădirea din Fundaţie.

Comentarii