Lupte intestine la PMP. Răfuială cu excluderi şi evacuări între Adrian Acostoaiei şi Petru Movilă

miercuri, 13 aprilie 2022, 01:50
3 MIN
 Lupte intestine la PMP. Răfuială cu excluderi şi evacuări între Adrian Acostoaiei şi Petru Movilă

Vizita de duminică a lui Cristian Diaconescu la Iaşi a încins cele două tabere care se luptă pentru preluarea filialei ieşene a Partidului Mişcarea Populară: actualul preşedinte interimar Adrian Acostoaiei şi fostul deputat Petru Movilă. Ex-deputatul a anunţat ieri pe pagina de Facebook faptul că rivalul său, Adrian Acostoaiei, a fost exclus din partid. 

În replică, Adrian Acostoaiei, consilier judeţean, spune că Movilă "se chinuie degeaba" să facă epurări deoarece sunt ilegale. În acelaşi mesaj, Movilă anunţă alegeri "democratice" în filială, iar cei care doresc să candideze, "îşi pot câştiga funcţiile pe care şi le doresc". "Consiliul Executiv Judeţean al PMP Iaşi a votat în cursul zilei de ieri, cu o majoritate covârşitoare, excluderea din partid a domnului Adrian Acostoaiei, a domnului Constantin Coţofană şi a domnului Mihai Dumitriu.

Ca urmare a excluderii din calitatea de membri ai PMP, aceştia îşi vor pierde toate funcţiile ocupate în cadrul partidului. În cadrul şedinţei CEJ, organizată în mod statutar, s-a aprobat şi organizarea de alegeri în organizaţiile interne ale PMP Iaşi. Aşa cum se întâmplă în orice partid, membrii săi au posibilitatea de a candida, în mod democratic, la alegerile care vor fi organizate în cursul lunii mai. Oricine doreşte este liber să îşi depună candidatura, iar apoi, prin voturile membrilor organizaţiei ieşene, îşi pot câştiga funcţiile pe care şi le doresc", a scris Movilă pe Facebook. După câteva ore, Acostoaiei a venit cu un punct de vedere prin care îi bate obrazul "simplului membru" Movilă, atrăgând atenţia că acel Consiliu Executiv Judeţean al PMP este dizolvat din luna martie.

"Duminică, în calitate de preşedinte interimar al PMP Iaşi, am organizat o întrevedere a membrilor filialei cu preşedintele partidului, Cristian Diaconescu. Eclipsat de reuşita evenimentului, Petru Movilă, simplu membru, anunţă epurări din partid. Absolut regretabil şi ruşinos comportamentul unui om care a reprezentat ieşenii în Parlament! Aşa-zisa excludere a mea şi a celorlalţi colegi din conducerea filialei este ilegală. Consiliul Executiv Judeţean al PMP Iaşi este dizolvat de drept din data de 20 martie. Totodată, opinia publică este indusă în eroare prin anunţul că PMP Iaşi va organiza alegeri, fără a avea acordul conducerii centrale.

Astfel, Petru Movilă şi gruparea din jurul său asumă o calitate pe care au pierdut-o. Conform art. 147 din statutul PMP, alegerile de la Iaşi, ca de altfel din mai multe organizaţii din ţară, trebuiau refăcute în termen de maximum un an (6 luni + 6 luni) de la data alegerilor locale – 27 septembrie 2020. De la acea dată, pretinsul Consiliul Executiv al PMP Iaşi nu mai există şi nu poate lua decizii în numele partidului. În acelaşi timp, nu poate exclude membri de partid, cu atât mai mult aleşi locali. Domnului Petru Movilă îi reamintesc faptul că trebuie să elibereze sediul din bulevardul Independenţei, nr. 1. Totodată, trebuie să predea arhiva şi ştampilele cu sigla PMP", a spus aseară Adrian Acostoaiei. 

Comentarii