Machete cu maşini de poliţie pe marginea drumurilor din judeţ

vineri, 02 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Machete cu maşini de poliţie pe marginea drumurilor din judeţ

Pe drumurile din judeţul Iaşi vor apărea machete cu maşini de poliţie pentru a descuraja şoferii vitezomani. Propunerea a venit ieri, în cadrul întâlnirii trimestriale a Comisiei Consultative pentru Siguranţă Rutieră Iaşi, care a avut loc la Prefectura Judeţului Iaşi. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Iaşi au cerut treceri de pietoni la toate şcolile din judeţ situate la stradă, iar Asociaţia pentru Protecţia Rutieră “WorldStreet”- iniţierea unor cursuri de educaţie rutieră în şcolile din Iaşi. 

“Instituţia Prefectului a găzduit o nouă întâlnire a grupului de lucru pentru siguranţa circulaţiei din care fac parte, alături de instituţii cu atribuţii în domeniu, şi reprezentanţi ai societăţii civile. Au fost discutate probleme întâlnite pe străzile din municipiu, cât şi pe drumurile judeţene şi naţionale. În acest sens, am convenit să propunem Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică achiziţionarea unor machete de maşini de poliţie care să poată fi utilizate preventive pe drumurile din judeţ pentru a descuraja eventualele încălcări ale codului rutier. Până acum, pe drumurile din judeţ, pentru a descuraja accidentele grave, viteza a fost restricţionată la 70 km/h, iar această acţiune va continua. De asemenea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi cu voluntarii Asociaţiei WorldStreet, vor fi organizate în unităţile de învăţământ cursuri de educaţie rutieră în cadrul orelor de dirigenţie. De asemenea, având în vedere că din discuţii a rezultat faptul că o cauză importantă a accidentelor rutiere o constituie infrastructura rutieră deficitară, mai ales în mediul rural, vom solicita primăriilor să urmărească marcarea corespunzătoare a străzilor şi construirea de trotuare acolo unde există posibilitatea. De astfel, s-a solicitat realizarea unui marcaj rutier corespunzător pe toate drumurile din judeţ, dar şi montarea indicatoarelor rutiere acolo unde situaţia o impune, obligaţii care revin prin lege în sarcina administratorilor drumurilor”, a precizat Marian Şerbescu, prefectul judeţului Iaşi.

În privinţa inexistenţei trecerilor de pietoni din zona unităţilor de învăţământ. Şeful Serviciului Rutier Iaşi a precizat că a cerut reglementarea acestui lucru, prin posturile de poliţie din judeţ. “Am cerut poliţiştilor de la posturile de poliţie să verifice dacă există treceri de pietoni în zona unităţilor de învăţământ. Acolo unde nu există marcaje sau indicatoare, să notifice primăriile sau administratorii drumurilor respective”, a spus şi comisarul şef Mihai Şoric, de la Serviciul Rutier Iaşi. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii