Mădălin Hodor: CNSAS a schimbat suspect apărarea în litigiul de la CCR cu Mugur Isărescu

miercuri, 24 noiembrie 2021, 15:03
1 MIN
 Mădălin Hodor: CNSAS a schimbat suspect apărarea în litigiul de la CCR cu Mugur Isărescu

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, cunoscut și ca sursa „Manole” a Securității, a scăpat de o nouă verificare de către CNSAS a dosarului său din perioada comunistă. Istoricul Mădălin Hodor afirmă că CNSAS nu s-a apărat corect în litigiul de la CCR.

CCR a declarat neconstituțională legea care a permis redeschiderea procedurilor pentru verificarea legăturilor lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, cu Securitatea.

În iunie 2020, Consiiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a sesizat instanța privind constatarea calității de colaborator al Securității a lui Mugur Isărescu.

Anterior, guvernatorul Băncii Naționale a României a primit aviz de necolaborare cu fosta poliție politică comunistă. În 2016, jurnalistul Cătălin Prisacariu, redactor-șef adjunct al Newsweek România, a dezvăluit că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității cu numele de cod „Manole”.

Istoricul Mădălin Hodor, cercetător în cadrul Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, susține că CNSAS nu s-a apărat corect în procesul pe care l-a deschis lui Mugur Isărescu,  iar când guvernatorul BNR a sesizat CCR, instituția a schimbat suspect actele depuse în apărarea sa.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

 

Comentarii