Magistrații ar putea beneficia nu doar de decontarea chiriei, ci și a ratei pentru locuință

duminică, 29 septembrie 2019, 09:03
1 MIN
 Magistrații ar putea beneficia nu doar de decontarea chiriei, ci și a ratei pentru locuință

Senator PNL Marcel Vela a depus, la Senat, un proiect care prevede decontarea sumei alocate judecătorilor, procurorurilor și personalului asimiliat, nu doar a chiriei, ci și a ratei plătite pentru achiziționarea unei locuințe, în cazul în care aceștia nu primesc locuințe de serviciu.

În forma în vigoare este prevăzut la articolul 23 că: „judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora și magistrații-asistenți, cărora nu li s-a acordat locuință de serviciu de către ordonatorii principali de credite, au dreptul, în condițiile art. 22, la compensarea diferenței dintre chiria ce s-ar stabili pentru o locuință de serviciu, potrivit legii, și chiria plătită pe baza unui contract de închiriere încheiat în condițiile legii. Acest drept nu are caracter salarial și nu se impozitează. Compensarea nu se acordă în cazul în care contractul de închiriere este încheiat cu rude de gradul I sau II”.

Senatorul PNL argumentează că proiectul va crea cadrul legal „ca suma compensatorie acordată în prezent cu titlu de chirie acestor categorii socio-profesionale, să poată fi utilizată de către acestea, opțional, fie în vederea achitării chiriei, fie în vederea achitării ratei (fracțiunii din rată) pe care o plătesc pentru achiziționarea unei locuințe”, potrivit expunerii de motive a inițiativei legislative.

Comentarii