Mama gemenilor căzuţi de la etajul 10 în Ploieşti în timp ce ea era live pe Facebook, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare

joi, 23 februarie 2023, 19:11
1 MIN
 Mama gemenilor căzuţi de la etajul 10 în Ploieşti în timp ce ea era live pe Facebook, condamnată la 3 ani de închisoare cu executare

Decizie definitivă în cazul mamei gemenilor, care au murit în luna august 2021, după ce au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc din Ploieşti. Femeia a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. În timp ce copiii își găseau sfârșitul, tânăra era live pe Facebook.Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a admis apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti împotriva sentinţei din data de 29 septembrie 2022 pronunţată de Judecătoria Ploieşti privind-o pe Vizu Andreea-Violeta şi a înlăturat din sentinţă dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dispunând executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie, scrie Agerpres. 

A fost decăzută și din drepturile părintești

"Conform art. 566 alin.3 Cod procedură penală dispune ca măsura de siguranţă constând în obligarea inculpatei Vizu Andreea Violeta la tratament medical să fie comunicată Administraţiei locului de deţinere: Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. (…) Definitivă", se arată în minuta deciziei. La data de 29 septembrie 2022, Judecătoria Ploieşti a condamnat-o pe Vizu Andreea Violeta la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de cinci ani.

De asemenea, instanţa a interzis inculpatei exercitarea mai multor drepturi, inclusiv cel de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani. Totodată, a impus condamnatei să frecventeze trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Prahova sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

Comentarii