Manifestare pe tema educaţiei incluzive la Hotel Unirea, ieri

marți, 06 octombrie 2020, 01:50
1 MIN
 Manifestare pe tema educaţiei incluzive la Hotel Unirea, ieri

Inspectoratul Şcolar a organizat ieri, de Ziua Internaţională a educaţiei, un workshop care a avut drept temă educaţia incluzivă, un eveniment din cadrul proiectului „Şcoli prietenoase în comunităţi implicate”, proiect implementat de ISJ Iaşi în parteneriat cu Asociaţia HoltIs şi Fundaţia COTE. 

Întâlnirea a avut loc de la ora 10 la Hotelul Unirea, workshopul fiind intitulat „Educaţia incluzivă. Şcoala pentru diversitate de la deziderat la realitate”. Evenimentul s-a dorit a fi o analiză a modului în care elevii din medii sociale dezavantajate pot fi sprijiniţi de şcoală, dar şi de către comunitate. La întâlnire au fost invitate cadre didactice din şase comunităţi din judeţ, acestea vorbid despre rolul şcolii ca promotor al educaţiei şi a incluziunii sociale, alături de specialişti în psihopedagogia specială.

Astfel, la dezbatere au fost invitaţi profesori din Răducăneni, Pârcovaci, Deleni, Erbiceni, Podu Iloaiei şi Hârlău. „Un element de noutate al acestui proiect este activitatea Echipei pluri disciplinare mobile – constituită din specialişti (psihologi, asistenţi sociali, experţi în educaţie specială şi logopedie, consilieri şcolar, mediatori şcolari, specialişti în relaţii sociale), furnizori de servicii integrate, în vederea diminuării riscului educaţional şi a creşterii participării la educaţie în comunităţi vulnerabile din judeţul Iaşi”, au afirmat reprezentanţii ISJ Iaşi. În partea a doua a manifestării de ieri, cadrele didactice au putut participa la ateliere de formare pe diferite teme.

Comentarii