Marea înecare la mal

sâmbătă, 09 decembrie 2017, 02:43
3 MIN
 Marea înecare la mal

 

Învinsă cu 1-2 în ultimul meci de FC Lugano, pe Arena Naţionalâ, FCSB a ratat primul loc în grupa G a Ligii Europa şi nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi de luni

Formaţia FCSB a fost învinsă, joi seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-2, de către echipa elveţiană Lugano, în ultima etapă a grupei G a Ligii Europa. Echipa lui Nicolae Dică a încheiat rupa pe locul doi, pe prima poziţie terminând Viktoria Plzen, care s-a impus cu 2-0, în deplasare, în faţa echipei Hapoel Beer Sheva. Scorul a fost deschis în min. 4 de Daprelà pentru Lugano. Bottani a centrat de pe partea dreaptă până în careu, Bălaşa a respins  până la Daprelà, care a marcat cu un şut din voleu la colţul lung de la aproximativ 20 de metri. În min. 32, Vecsei a primit o minge în centrul careului, a scăpat uşor de Larie şi înscrie din întoarcere. Antrenorul Dică s-a convins (sau şi-a convins patronul!) că nu e rost de experimente şi i-a scos pe Golofca şi William, două verigi slabe, introducându-i în luptă pe Dennis Man şi Gnohéré, dar n-a reuşit decât reducerea scorului. În min. 60, Gnohéré a primit o minge pe partea dreaptă, a avansat spre centru şi a trimis de la  aproximativ 20 de metri o torpilă,  mingea fiind deviată de Golemic. Oficialii fecesebişti au reclamat, pare-se just, două lovituri de pedeapsă neacordate în repriza I, la Tănase şi Morais.  La FCSB au jucat: Vlad – Enache, Larie, Bălaşa – Popescu, Nedelcu – Golofca (’41 – Man), Tănase (’61 – Momcilovic), William (’40 – Gnohéré) – Coman. A arbitrat muntenegreanul Nikola Dabanovic. "Nu mă aşteptam la o partidă aşa slabă. Am început foarte rău, foarte relaxat, şi ei ne-au surprins prin agresivitatea lor. Concentrarea nu a fost suficientă pentru a obţine o victorie astăzi. E o pierdere, pentru că am muncit până azi în Liga Europa şi eram pe primul loc. Am dat cu piciorul la tot ce am făcut bun în Liga Europa, trebuia să terminăm această grupă pe primul loc. Din păcate ne mulţumim cu puţin şi mie asta nu-mi place. Îmi reproşez că nu am făcut jucătorii să înţeleagă că e important acest meci, că Lugano e o echipă agresivă şi că nu am putut să îi fac să fie mai concentraţi", a afirmat antrenorul FCSB, Nicolae Dică. Iar Gigi Becali, la înfrângere, a spus clar că nu el a făcut echipa, ci Dică.

În celălalt meci al grupei G: Hapoel Beer Sheva – Viktoria Plzen 0-2. Au marcat: Hejda (’29) şi Horava (’83). Clasament: 1. Plzen – 12 p; 2. FCSB – 10 p; 3. Lugano – 9 p; 4. Hapoel – 4 p.

Datorită faptului că a  pierdut în ultima etapă primul loc în grupă, FCSB nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a 16-imilor, care va avea loc luni, de la ora 14:00. Echipa bucureşteană se va putea întâlni cu Villarreal, Dinamo Kiev, SC Braga, AC Milan, Atalanta, Lokomotiva Moscova, Arsenal Londra, Salzburg, Athletic Bilbao, Lazio, Zenit Sankt Petersburg, Atletico Madrid, ŢSKA Moscova, Sporting Lisabona şi RB Leipzig. Viktoria Plzen este, de asemenea, cap de serie, dar nu va putea juca împotriva FCSB, întrucât au fost colege de grupă.

 

Comentarii