Marele secret spus în şoaptă despre plecarea lui Cozet e de fapt o mică şmecherie

miercuri, 06 septembrie 2023, 01:50
3 MIN
 Marele secret spus în şoaptă despre plecarea lui Cozet e de fapt o mică şmecherie

Eheheei, dragii moşului, iacătă căci ce tot cobeam noi pe aicea încă de pe la câşlegii de iarnă despre relaţia ciudată a madamei dipotat Cozet de la Iaşi cu şefii userişti de la Bucureşti, şi nu numai de acolo, ei bine, iată, s-a cam adeverit: Cozet a plecat din partid. 

Şi, deşi asta nu am mai cobit-o deloc, promite electorilor că va face un partid frumos, pe cal alb înspumat, cu care amatorii să poată iarăşi visa la vremuri mai bune şi prăjiturele mai însiropate.

În fine, să revenim din reverii electorale cu picioarele mai pe pământ şi s-o spunem pe aia scurtă, pe care pare că nimeni n-o spune pe de-a-ntregul: dragilor, Cozet a plecat din partid pentru că ajunsese să nu se mai înţeleagă cu nimeni, nici la Bucale, dar nici aicea la Iaşi, că nu se mai înţelegea nici cu ăia aduşi de la ţară şi puşi de ea şefi la târg. Restul cam e cancan… De ce? Iaca, daţi foaia şi cetiţi în pulsuleţul următor!

Toate ca toate, dar până la liste…

În primul rând, puţini ştiu, dar Cozet nu se înţelegea deloc cu şeful de partid Cătălin Drulă. Iar asta e cel mai important în anul preelectoral, când se antamează în linii mari candidaturile. Cică animozităţi vechi, încă dinainte de evul userist Barna. Dar cert este că nu se înghiţeau deloc unul cu altul. Şi asta chiar dacă Drulă l-a acceptat pe ieşeanul Covăsnianu ca adjunct în minister la Transporturi, la propunerea şi susţinerea Cozetei, dar asta zice-se că urmare a negocierilor între filiale, nu pentru favoruri între lideri.

De altfel, surse din partid mai bârfesc că animozităţile Drulă-Cozet ar fi ajuns la apogeu încă de pe atunci, când erau la guvernare, şi când oamenii ieşencei, printre care şi fostul secretar de stat pomenit, nici nu pomeneau numele lui Drulă în orice comunicare făceau pe teme precum A8 în PNRR, de exemplu, dar nu numai. Deşi până şi adversarii recunosc că pentru asta une merit importanteste al lui Drulă.

Dar, să revenim la drame: cică cei mai supăraţi ar fi acum cei ce s-au dus după fenta lui Cozet prin vară, conţilieri sau simpli oameni de partid, şi s-au pozat peste tot alături de ea, iar acuma s-au trezit cu marfa-n soare, că, zice-se, Cozet nici măcar nu i-a anunţat în prealabil de schemă. Să vedem acuma câţi din ei se duc la noul partid pe cal alb, după ce auzim că şi liberalii le-ar fi crăpat uşa, poate-poate…

PS: Apropo de Drulă, zice-se că printre sforarii mai vechi ai USR este olecuţă de îngrijorare acum în anul preelectoral, pe motiv că s-a cam investit mult în Drulă, iar acesta încă nu prea livrează. Căci stă tot sub partid la procente, când de fapt el a fost pus acolo să fie în faţă şi să tragă şi pe restul după el. Mai e timp oare de vreo rocadă? Hmm, e cam pericoloso sporgersi…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii