Mărturia unui asistent infectat: Am crezut că e o simplă răceală. Veniți la spital în prima clipă, nu cum am făcut eu

miercuri, 22 iulie 2020, 20:44
1 MIN
 Mărturia unui asistent infectat: Am crezut că e o simplă răceală. Veniți la spital în prima clipă, nu cum am făcut eu

Județul Argeș este în topul județelor cu cele mai multe cazuri noi confirmate cu COVID-19. Secția de terapie intesivă de la Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost mărită pentru a face față numărului tot mai mare de pacienți a căror stare de sănătate necesită o îngrijire medicală specială. La terapie intensivă, un loc se eliberează numai în urma decesului unui pacient.

Gigi Dumitru, asistent medical, ajuns pacient la ATI: “Sunt de 13 zile în ATI și mă simt foarte bine acum. Nu doresc la nimeni și mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine. Am crezut că e o simplă răceală. Fiind asistent mi-am luat tratament, dar nu și-a făcut efectul acasă. Important pacienții când simt vreun simptom, ceva, să vină în prima clipă, nu cum am făcut eu.”

Este sfatul unui om care a simțit pe propria piele cum e se să ai COVID-19. După 30 de ani de muncă în acest spital, Gigi a ajuns ajuns și el pacient. Unul grav și care a avut nevoie de îngrijiri la terapie intensivă. Povestește cu lacrimi în ochi cum l-a afectat boala.

“Nu mai puteam să respir și nu mai eram eu puternic. Am venit aici, mi s-au făcut teste. Tomograful a ieșit foarte, foarte negativ, foarte urât. Mi s-a pus plasa și după vreo 3, 4 zile mi-am revenit. Acum sunt în recuperare”.

Citeşte mai mult pe digi24.ro

Comentarii