Medic: Daca respectam regulile, dupa 15 august numarul de infectari va scadea

miercuri, 05 august 2020, 14:25
1 MIN
 Medic: Daca respectam regulile, dupa 15 august numarul de infectari va scadea

Dr Adrian Marinescu, medic infectionist la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals, spune ca daca respectam regulile, ne vom redresa. Potrivit calculelor sale, daca regulile de protectie vor fi respectate, in maximum doua saptamani ar trebui sa asistam la o scaderea a cazurilor, chiar daca va fi una usoara. Prin urmare, data 15 august este asteptata cu mare nerabdare de catre medici.

"Daca facem ce trebuie, dupa 15 august, vom vedea o scadere a numarului de infectari", a declarat dr. Adrian Marinescu.

Dr. Adrian Marinescu a explicat ca, desi cifrele din weekend sunt mai mici, nu inseamna ca Romania isi revine din criza.

"Nu trebuie sa ne lasam pacaliti de ce se intampla in weekend. Implicit, chiar si pentru astazi, numarul de teste efectuat nu este mare. Sunt multe infectari noi, iar cei noi infectati intra in contact cu multi altii, pana la momentul diagnosticarii. Prin urmare, urmeaza o perioada de cateva zile cu peste 1.000 de cazuri pe zi".

Deasemenea, el a mentionat si ca daca nu inregistram scaderi ale numarului de noi cazuri, vom ajunge in iarna, cand ne vom suprapune sezonului gripal, iar lucrurile vor fi mult mai serioase.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

Comentarii