Medicii de familie, salvatorii AstraZeneca. Se pot face vaccinări fără programare

miercuri, 14 aprilie 2021, 09:45
1 MIN
 Medicii de familie, salvatorii AstraZeneca. Se pot face vaccinări fără programare

Medicii de familie sunt una dintre opțiunile spre care se îndreaptă Comitetul de vaccinare pentru imunizarea cu serul AstraZeneca. Cu toate acestea, doar o treime dintre medicii de familie s-au implicat în campanie.

Întrebați ce se va întâmpla dacă oamenii vor continua să anuleze programările la vaccinare, reprezentanții Comitetului de vaccinare au declarat că datele privind vaccinarea cu AstraZeneca sunt variabile, numărul înscrierilor și al anulărilor fiind aproape egale și că acest ser va fi disponibil în cabinetele medicilor de familie. Totuși, doar o treime dintre medicii de familie se implică în campanie, până în prezent.

Pe de altă parte, marți, reprezentanții CNCAV au anunțat că în cabinetele AstraZeneca unde nu există programări la vaccinare, persoanele care vor să se imunizeze pot veni direct cu buletinul, fără să mai facă programare prin platformă.

Medicii de familie au cerut ca vaccinurile să se distribuie la cabinete și să le fie asigurată logistica, „toate acele seringi speciale cu ace atraumatice, tot ce înseamnă dotarea pentru echipamentul de urgență, acele EpiPen-uri despre care se discută că trebuie să fie în toate centrele de vaccinare sunt niște dispozitive speciale pentru situații de alergii”, precum și simplificarea sistemului de alertă și de raportare, a explicat săptămâna trecută medicul Sandra Alexiu, președinta Asociaţiei Medicilor de Familie București-Ilfov.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii