Mercedes GT 63 S și-a adjudecat titlul de cea mai rapidă limuzină în patru uși

duminică, 15 noiembrie 2020, 09:09
1 MIN
 Mercedes GT 63 S și-a adjudecat titlul de cea mai rapidă limuzină în patru uși

Mercedes GT 63 S 4MATIC + a stabilit un nou record pe circuitul de la Nürburgring, devenind cel mai rapid sedan de lux și detronând Porsche Panamera Turbo, care se instalase pe prima poziție anul acesta.

Mercedes-AMG GT 63 S ​​a parcurs cei 20,6 kilometri ai circuitului în 7 min și 27 sec. Nürburgring-Nordschleife este considerată cea mai dificilă pistă de curse din lume, un etalon pentru orice constructor auto iat un tur record este, prin urmare, cel mai solicitant test al calităților unei mașini sport. 

Numele complet al mașinii este Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC + și iată care sunt specificațiile sale tehnice: motor V8 Biturbo de 3982 cm2 care produce 639 CP, cuplu maxim 900 Nm la 2.500-4.500 / min, tracțiune integrală complet variabilă AMG Performance 4MATIC + , transmisie AMG SPEEDSHIFT MCT 9G, accelerație de la 0-100 km / h în 3,2 s, viteza maximă 315 km / h. Preț 169.527 Euro

Modelul Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC + care  a stabilit noul record este are echipamente standard, care includ elemente dinamice de conducere, cum ar fi tracțiunea complet variabilă AMG Performance 4MATIC, direcția activă pe puntea spate, un diferențial cu alunecare limitată pe puntea spate controlată electronic și programul de agilitate AMG DYNAMICS. Anvelopele Michelin Pilot Sport Cup2 folosite la stabilirea recordului, pot fi comandate de orice client le poate comanda ca opțiune.

La volanul mașinii care a stabilit recordul s-a aflat inginerul de dezvoltare AMG Demian Schaffert, fost pilot de curse. El și-a depășit propriul său record de tur precedent stabilit în toamna anului 2018 cu mai mult de două secunde.

 

Iată și filmarea de la bordul mașinii când a fost stabilit noul record

 

Comentarii